Į Kultūros skyriaus vadovo vietą - keturi pretendentai

Į Kultūros skyriaus vadovo vietą - keturi pretendentai

Rugsėjo 14 dieną turėtų išaiškėti, kas taps naujuoju Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėju - tokį norą išreiškė keturi pretendentai. Nors Kultūros skyrius jau keturis mėnesius darbuojasi be "galvos", valstybės tarnyboje toks terminas nesąs ilgas.

Savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė "Vakarų ekspresą" informavo, kad į Kultūros skyriaus vadovo pareigas konkursas buvo paskelbtas rugpjūčio pradžioje, dokumentai buvo priimami iki vakar. Na, o po dviejų savaičių vyksiančio konkurso metu išaiškės, kuris kandidatas pradės eiti minėtas pareigas.

Pasiteiravus, ar tarp kandidatų yra ir pretendentų iš kitų miestų, I. Gelžinytė-Litinskienė atsakyti negalėjo - esą jokių duomenų apie kandidatus išduoti negali.

Pasak pašnekovės, tai, kad skyrius neturi vadovo maždaug pusmetį, nėra nieko neįprasto. Surasti vedėją ar specialistą neretai būna sunku ne tik dėl kompetencijų, bet ir susidomėjimo trūkumo.

Neringos vicemero praeigas dar balandžio 27-ąją pradėjusį eiti Kultūros skyriaus vedėją Narūną Lendraitį pavadavo Švietimo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Ji anksčiau "Vakarų ekspresui" minėjo, kad konkursą skelbti buvo delsiama dėl to, kad kandidatams, norintiems vadovauti šiam skyriui, reikia duoti laiko tam pasiruošti: išsilaikyti kompetencijų, vadovo egzaminus, pasiskaityti įstatymus, konkursines sąlygas.

Kultūros skyriaus vedėjo atlyginimas esą priklauso nuo stažo ir kvalifikacinės klasės. Darbo užmokestis "į rankas" prasideda maždaug nuo 700 eurų, tačiau ši suma kyla, kai dėl stažo ir kylančios klasės, pridedami piniginiai priedai.

N. Lendraičio žiniomis, užimti skyriaus vadovo vietą norą išreiškė ir "viena iš Klaipėdos kilusi stipri vilnietė, kuri rimtai galvoja apie grįžimą į gimtąjį miestą".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder