Į plėtrą Klaipėdoje investuoja 4 mln. eurų

Į plėtrą Klaipėdoje investuoja 4 mln. eurų

Tarptautinis pakuočių gamintojas RETAL į Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančią „RETAL Baltic“ investuoja papildomus 4 mln. eurų. Numatoma, kad ši suma bus skiriama 4000 kv. m sandėlio ir administracinių patalpų statyboms bei naujos modernios laboratorijos įrengimui.

Dar labiau išplėsti „RETAL Baltic“ veiklą paskatino sėkmingas bendrovės darbas. Jos atstovai skaičiuoja, kad pastaruosius penkerius metus įmonės apyvarta kasmet augo vidutiniškai 20 proc., o šiemet pasieks rekordinę 44 mln. eurų ribą.

Kaip sako bendrovę valdančios „Retal Industries“ savininkas Anatolijus Martynovas, sėkminga plėtra - 25 metus siekiančios tarptautinės patirties rezultatas.

„Jau daugiau nei 10 metų investuojame savo lėšas, žinias ir patirtį kurdami Lietuvoje dinamiškas įmones. Lietuva yra mums strategiškai labai svarbus regionas. RETAL planuoja ir toliau čia vystyti verslą bei investuoti, siekiant užtikrinti stabilias pozicijas rinkoje, plėtoti partnerystės ryšius su klientais ir tęsti bendradarbiavimą su geriausiais pramonės ekspertais“, - teigia jis.

Klaipėdos LEZ įsikūrusi įmonė UAB „RETAL Baltic“ gamina skaidrią, spalvotą ir metalizuotą A-PET plėvelę, naudojamą maisto bei kitų produktų pakuočių gamybai, bei HDPE butelių kamštelius, naudojamus PET butelių sandarinimui. Pernai bendrovė pagamino ir ES bei Afrikos šalių klientams pardavė 12 tūkst. tonų A-PET plėvelės ir 2,5 mlrd. vienetų HDPE kamštelių.

Augant gaminamos produkcijos paklausai Europoje ir už jos ribų, įmonė jau pasirašė ir sutartį dėl patalpų plėtros.

„Klaipėdos LEZ mums idealiai tinka dėl daugelio priežasčių. Lietuvos ekonominis stabilumas yra palankus investicijoms, o laisvoji ekonominė zona padeda plėtoti verslą ir palaikyti gerus santykius su vietos vyriausybinėmis institucijomis. Visa tai mums leidžia pasiekti puikių rezultatų“, - sako „RETAL Baltic“ generalinė direktorė Viktorija Jurevičiūtė.

RETAL grupės įmonėse Lietuvoje dirba daugiau nei 600 specialistų. Klaipėdoje veikiančiose „RETAL Baltic“ ir „NEO GROUP“ - beveik 400, o Lentvaryje ir Vilniuje - daugiau nei 200 darbuotojų.

Visoje „Retal Industries“ grupėje, kurios buveinė yra Limasolyje (Kipras), dirba daugiau nei 2800 žmonių 23 gamyklose, veikiančiose 12 šalių. Kompanijos gaminama produkcija tiekiama klientams iš 60 pasaulio šalių.

RETAL kuria ir gamina aukštos kokybės pakuotes: PET ruošinius, PET plėvelę, HDPE kamštelius ir PET žaliavą.

„Retal Industries LTD“ valdo šias Lietuvoje veikiančias įmones: „RETAL Baltic“ (APET plėvelės ir HDPE kamštelių gamyba), „RETAL Lithuania“ (PET ruošinių gamyba) ir NEO GROUP.

NEO GROUP, veikianti Klaipėdos LEZ, yra viena didžiausių polietileno tereftalato (PET) granulių gamintojų Europoje. Bendrovėje šiuo metu dirba daugiau nei 200 specialistų komanda. NEO GROUP yra viena didžiausių Klaipėdos regiono įmonių ir viena didžiausių eksportuotojų Lietuvoje.

Klaipėdos LEZ teritorijoje šiuo metu veikia 6 įmonės, susijusios su plastiko ir chemijos industrija. 2017 m. šių įmonių metinė apyvarta siekė 810 mln. Eur. Įmonių produkcija eksportuojama į Europos Sąjungos šalis, Skandinaviją, Afriką, Rusiją ir Baltarusiją. Eksporto apimtys siekia 586 mln. Eur.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder