Įmonių vadovams vertinti - nauja tvarka

Įmonių vadovams vertinti - nauja tvarka

Klaipėdos apskrities savivaldybės, taip pat ir Klaipėda, sulaukė Vyriausybės atstovo tarnybos reikalavimo patvirtinti tvarką, pagal kurią būtų vertinama valstybinių bei savivaldybės įmonių vadovų veikla sprendžiant, ar jie galės dirbti dar vieną kadenciją.

Pernai pakeistuose Akcinių bendrovių bei Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymuose nurodyta, kad vadovai priimami į darbą 5 metų kadencijai, bet tas pats asmuo tai pačiai įmonei ar įmonių grupei gali vadovauti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Teisės aktuose įtvirtinta, kad, pasibaigus pirmajai kadencijai, vadovas gali būti renkamas antrajai 5 metų kadencijai, atsižvelgiant į tai, ar jo pirmosios kadencijos laikotarpiu įmonė ar įmonių grupė pasiekė visus jai nustatytus veiklos tikslus.

Vis dėlto ne viena savivaldybė iki šiol nepatvirtino įmonių vadovų veiklos vertinimo tvarkos ir Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš išsiuntė raštus su reikalavimu nedelsiant vykdyti įstatymų nuostatas.

Rašte nurodyta, kad tvarka turėtų būti nustatyta artimiausiame Savivaldybės tarybos posėdyje, bet ne vėliau kaip per vieną mėnesį. Ši informacija Tarybos nariams turėtų būti pristatyta šiandienos miesto Tarybos posėdyje.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, raštas buvo gautas kovo pradžioje, tačiau kol kas tvarka dar neparuošta.

"Ruošiamės, bet kol kas konkrečios vertinimo metodikos nesame padarę. Tačiau apskritai kiekvienais metais vertiname vadovų veiklą, jie yra kviečiami atsiskaityti už įmonės metų veiklą ir pristatyti strateginį kitų metų veiklos planą. Galbūt mums tereikia susisteminti, kokie turi būti išpildyti tikslai įmonei ir vadovui, nes įmonei ir vadovui keliami atskiri tikslai. Manau, artimiausiu metu mes tai padarysime. Be to, jau keletą metų yra mano sudaryta darbo grupė, kuri vertina vadovų veiklą, tad tai nėra naujas dalykas", - komentavo S. Budinas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder