Improvizuotus statinius liepė griauti

Improvizuotus statinius liepė griauti

Vietoje garažo rekonstrukcijos nelegalias statybas pradėję verslininkai sulaukė ir Statybos inspekcijos dėmesio. Keistai Donelaičio aikštėje stovėjusio garažo kapitalinį remontą interpretavę verslininkai įpareigoti iki vasaros nugriauti savavališkai perstatytas pastato dalis.

"Vakarų ekspresas" pernai lapkritį domėjosi, kas statoma sklype K. Donelaičio aikštė 5A. Paaiškėjo, kad Savivaldybė buvo išdavusi leidimą tik garažų rekonstrukcijai, tačiau tai, kas vyko sklype, labiau priminė daugiaukščio pastato statybas.

Savivaldybės administracijos Statybos leidimų poskyrio vedėja Rima Liudžiuvienė tuomet informavo, kad sklypą prieš keletą metų su statiniais įsigijusiai bendrovei "Nidos turtas" pernai vasarį Savivaldybė išdavė leidimą tik garažo kapitaliniam remontui. Buvo numatyta kirsti angas pastato kapitalinėse sienose, demontuoti lengvo tipo pertvaras, sustiprinti esamas susidėvėjusias konstrukcijas. Lapkričio 14 d. įmonė kreipėsi dar kartą ir paprašė leisti atitverti teritoriją saugumo zonai suformuoti.

Bendrovės "Nidos turtas" direktorius Robertas Zeidleris "Vakarų ekspresui" tuomet pasakojo, kad, pradėjus rekonstrukcijos darbus, vizijos pasikeitė, tad apie garažą toje vietoje nebegalvojama.

"Žinote, kaip būna su tais žmonių planais. Buvo galvojama rekonstruoti ir palikti garažus. Bet šiuo metu vizija pasikeitė. Galvojame didinti tūrius ir įrengti daugiau patalpų. Aukštingumas leidžia ten pastatyti ir dviejų aukštų su mansarda pastatą. Ten galėtų būti ir visuomeninės paskirties patalpos, ir butai. Tad reikės vėl iš naujo projektuoti ir gauti reikiamus dokumentus", - tuomet dėstė R. Zeidleris.

Prasidėjusias statybas buvo planuojama užkonservuoti iki pavasario ir iki to laiko žadėta susitvarkyti visus reikiamus popierius.

Visgi panašu, kad popieriais reikėjo rūpintis kiek anksčiau. Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos vyriausioji specialistė Vida Aliukonienė informavo, kad inspektoriai minėtame objekte nustatė pažeidimą.

"Statybos nurodytu adresu teisėtumas buvo nagrinėtas lapkritį-gruodį. Išvada - statinių rekonstrukcija vykdoma neturint statybą leidžiančio dokumento. Statytojui gruodžio 12 dieną surašytas savavališkos statybos aktas, o 23 dieną ir privalomasis nurodymas išardyti 3 garažų paskirties statinių savavališkai perstatytas dalis. Įvykdymo terminas - 2017 metų birželio 23 diena", - informaciją pateikė V. Aliukonienė.

Taip pat, pasak jos, sklypo savininkui nurodyta nevykdyti jokių statinio statybos darbų, išskyrus tuos, kuriuos būtina atlikti šalinant savavališkos statybos padarinius, apsaugoti statybvietę ir aplinką.

Dabartinės statybvietės vietoje buvo trys garažai, anksčiau priklausę Klaipėdos universitetui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder