Investuotojus toliau vilioja lengvatomis

Investuotojus toliau vilioja lengvatomis

Senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje ruošiamasi dar labiau sumažinti reikalaujamų įrengti automobilių vietų skaičių prie atnaujinamų ar statomų objektų. Tačiau galutinį sprendimą turės priimti miesto Taryba.

Kaip ir anksčiau, keliose teritorijose numatomi lengvatiniai stovėjimo vietų koeficientai: senamiestyje (1 zona) koeficientas mažėtų nuo 0,5 iki 0,25, o centrinėje miesto dalyje (2 zona) - nuo 0,75 iki 0,5. Smiltynėje (3 zona) koeficientas siektų 0,75, o likusiose miesto dalyje (4 zona) - 1.

Beje, šiuo metu kompensacija už vieną neįrengtą automobilių stovėjimo vietą siekia 700 eurų, o štai įsigaliojus naujam aprašui kompensacija didėtų iki 1 500 eurų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėjos Vaidos Lendraitienės, tokiu projektu siekiama ypač atgaivinti senamiestį ir centrinę miesto dalį.

"Gyventojas ar įmonė rengia projektus ir jeigu mato, kad netelpa su parkavimo vietomis, kreipiasi į Savivaldybę dėl kompensavimo. Statybos leidimą išduodame tik sulaukę apmokėjimo.

Reikia, kad vystytųsi teritorijos, nes kai kurie sklypai senamiestyje apskritai neturi stovėjimo vietų. Su problemomis susiduriama ir centrinėje miesto dalyje. Surinkę lėšas galime pastatyti aikštelę kur nors kitur", - sakė V. Lendraitienė.

Panašus sprendimo projektas Tarybai buvo teikiamas ir 2015 metais. Tiesa, tąkart buvo apibrėžtos trys stovėjimo vietų koeficientų zonos. Praėjusiais metais zonų skaičius buvo padidintas iki keturių, įtraukiant Smiltynę.

"2015 metais su projektu buvo einama į Tarybą, tačiau statybos techniniame reglamente nebuvo galimybės kompensuoti neįrengtų automobilių stovėjimo vietų. Tokia galimybė atsirado praėjusiais metais", - priminė V. Lendraitienė.

Tikimasi, kad tokie sprendimai leis ateityje senamiestyje matyti vis mažiau automobilių, taip mažinant taršą ir gerinant ekologinę situaciją mieste. Manoma, kad sykiu bus sudarytos palankios galimybės įrengti bendrojo naudojimo automobilių stovėjimo aikšteles.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder