Išvežti šakas trukdė lietūs

Išvežti šakas trukdė lietūs

Tampa įprasta, kad žodžių junginys "nupjauti medžiai" Klaipėdoje kelia gyventojų pyktį. Šį sykį gyventojai sunerimo, kad prie kai kurių darželių teritorijų suverstos šakos kelią pavojų vaikams, kurie ant jų laipioja.

Dėl tokios situacijos nesmagiai jaučiasi ir darželių vadovai, bet, pasak jų, suverstų medžių šakų neįmanoma pašalinti dėl kurį laiką nesiliovusio lietaus.

"Prieš gerą mėnesį, Naujakiemio g. 11, darželio "Nykštukas" teritorijoje išpjovė medžius. Iki šiol visos šakos suverstos į didžiausią krūvą, ant jos žaidžia vaikai, tampo šakas po visą teritoriją. Tai labai nesaugu ir nedaug trūksta iki nelaimės", - "Vakarų ekspresui" rašė Mantas Pažereckas.

Darželio "Nykštukas" direktorė Živilė Kiškionytė paaiškino, kad šakų darbininkai negali išvežti dėl nesibaigiančių liūčių.

"Iš viso darželio teritorijoje buvo nupjautos 9 tuopos. Beje, jos suverstos ne darželio teritorijoje, o už tvoros, tad darželinukai tikrai ant tų medžių nelaipioja. Nebent aplinkinių teritorijų vaikai, išėję į kiemą, susigundo tarp suverstų šakų palandžioti. Žinoma, visko gali nutikti. Bet, darbus atlikusios įstaigos atstovai sako kol kas nieko negalintys padaryti - aplink telkšo balos, privažiuoti neįmanoma. Matyt, lauks, kol pašals, ir tik tuomet išveš", - situaciją komentavo Ž. Kiškionytė.

Gyventojams kelia pyktį ir prie kito darželio "Pakalnutė" teritorijos likęs šiukšlynas.

"Rugpjūčio mėnesio pradžioje Klaipėdos darželis "Pakalnutė" pradėjo pasiruošimą naujiesiems mokslo metams. Buvo kertami medžiai, valoma aplinka darželio teritorijoje. Visi medžiai, šiukšlės buvo sumesti už tvoros. Didžioji dalis jų išvežta, bet visa netvarka palikta jau antrą mėnesį. Vaikai šiuo takeliu eina į mokyklas. Ne tik vaizdas baisus, bet ir praeiti neįmanoma", - piktinosi vardo ir pavardės nenorėjusi viešinti klaipėdietė.

"Pakalnutės" direktoriaus pavaduotoja Larisa Jarovik priminė, kad darbai darželių teritorijose vyksta Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu. Viską iki rugsėjo 30 d. buvo žadama sutvarkyti, bet, panašu, kad darbus taip pat stabdė liūtys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder