J. Janonio gatvės rekonstrukcija nenuvylė

J. Janonio gatvės rekonstrukcija nenuvylė

Nors uostamiesčio J. Janonio gatvės rekonstrukcija baigta praėjusią vasarą, Valstybinė komisija ją vertino tik vakar. Klaipėdos miesto savivaldybės atstovų teigimu, rasta tik smulkių trūkumų.

Restauruota J. Janonio gatve automobiliai ir viešasis transportas važinėja jau nuo rugpjūčio, todėl praeiviams vakar pasirodė keistoka, kad būrelis įvairių institucijų atstovų, praėjus pusmečiui po darbų pabaigos, tikrino, kaip šie atlikti.

Pasak miesto savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, tai normali praktika, kad Valstybinė komisija objektą vertina ne iškart, vos tik rangovas baigia darbus.

"Statybos užbaigimo procese yra tiek dokumentacijos ir įvairių procedūrų, kad greičiau nieko ir nepavyksta padaryti", - sakė G. Pocius, kuris taip pat dalyvavo Valstybinėje komisijoje.

Jo teigimu, jokių esminių defektų komisija neužfiksavo, vis dėlto šiokių tokių pastabų būta.

"Vienur juodžemis nesugrėbliuotas, kitur žolė nepasėta, akmenukas iškilęs ar įdubęs - tokios ir pastabos", - sakė valdininkas.

Darbus atlikusi bendrovė "Žemkasa" yra pasirašiusi 5 metų darbų garantiją, tad iškilus defektams privalo juos pašalinti už savo lėšas.

"Paprastai po Valstybinės komisijos apžiūros rasti defektai šalinami per 5 dienas ir tik tuomet dedamas parašas. Jei defektai rimti ir aišku, kad per tokį trumpą laiką jų nepašalinsi, procesas stabdomas, kol viskas bus sutvarkyta. Manau, kad šiuo atveju proceso stabdyti neteks", - sakė G. Pocius.

Rekonstrukcijos metu buvo pakeista gatvės danga, įrengti nauji šaligatviai, apšvietimo stulpai. Taip pat rekonstruotas skverelis Pievų Tako, Gintaro ir J. Janonio gatvių sankirtoje.

Bendra J. Janonio gatvės rekonstrukcijos darbų vertė - 4,33 mln. Lt. Liūto dalį, per 3,68 mln. Lt, finansavo Europos Sąjunga, iš valstybės biudžeto skirta 455 tūkst. Lt, o iš miesto kasos - 195 tūkst. Lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder