Jaunimo centro stogą laikė tik Dievo pirštas

Jaunimo centro stogą laikė tik Dievo pirštas

Pagaliau pradėjus Klaipėdos jaunimo centro stogo rekonstrukciją, lengviau atsikvėpė šios įstaigos vadovas Aleksas Bagdonavičius. "Neslėpsiu, šis stogas buvo tarsi uždelsto veikimo bomba", - atviravo centro direktorius.

Puodžių g. 1 esantis pastatas, kuriame glaudžiasi Klaipėdos jaunimo centras, statytas dar 1891 metais. Čia buvo įsikūrusi Luizės berniukų gimnazija.

"Iš pradžių stogas buvo uždengtas lengva danga, pokariu perdengtas šiferiu, o dar vėliau stogą perklojo čerpėmis, kurios buvo per sunkios stogo konstrukcijai. Per karą į pastato stogą buvo pataikiusi bomba, jis buvo netinkamai suremontuotas, per čerpes pamažu pradėjo sunktis vanduo, medieną graužė kirminai", - situaciją nupasakojo A. Bagdonavičius.

Nors apie prastą pastato būklę Klaipėdos savivaldybės administracija buvo informuota, lėšų remontui vis neatsirasdavo. Pasak vadovo, neliko kitos išeities - fotografuoti stogą ir nešti nuotraukų albumą valdininkams.

"Pamatę, kaip iš tiesų atrodo stogas, niekas net nebesivėlė į jokias diskusijas. Laimei, suspėjome. Nes kai pradėję darbuotis darbininkai išnešė sutrešusius rąstus, jie ir patys stebėjosi, kaip stogas dar neįgriuvo - juokauta, kad jį laikė nebent Dievo pirštas", - kalbėjo A. Bagdonavičius.

Iki 2020 metų planuojama viso pastato rekonstrukcija, tačiau stogas, panašu, tiek būtų nebeišlaikęs.

"Aš dirbu centre nuo 1991 metų ir neprisimenu, kad pastatas būtų remontuotas iš esmės. Įtariu, kad langai dar tebėra išlikę nuo pokario laikų", - sakė centro direktorius.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė patvirtino, kad šis pastatas yra įtrauktas į 2014-2020 metų tikslinių teritorijų projektą, tad yra tikimybė, kad jo remontui pavyks pritraukti ir valstybės, ir Europos Sąjungos fondų lėšų.

"Kadangi stogas buvo avarinės būklės, jo remontui teko skubiai lėšų ieškoti miesto biudžete", - sakė E. Jurkevičienė.

Sutartyje numatyta stogo remontui išleisti beveik 250 tūkst. eurų.

A. Bagdonavičiaus žiniomis, stogo rekonstrukcija gali užsitęsti visą vasarą, tačiau esą tai ne bėda. Yra ir kitų patalpų, kur gali prisiglausti centro bendruomenė, jei tik bus tokia būtinybė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder