Jūrininkų centras turi naują savininką

Jūrininkų centras turi naują savininką

Lietuvos jūrininkų sąjunga (LJS) pardavė Jūrininkų centro pastatą Agluonos g., nes vienai sunku jį išlaikyti. UAB Jūrininkų treniruočių centrui kaip tik trūko patalpų, jis ieškojo pastato mieste. Ko gero, geresnio pirkėjo nebuvo galima ir norėti.

LJS pirmininkas Petras Bekėža sako, kad UAB Jūrininkų centras iki šių metų pabaigos dar dirbs kaip dirbęs, bus teikiamos visos paslaugos, veiklą vykdys ir VšĮ Tarptautinė jūrininkų konsultavimo misija. Anot jo, kol kas pasirašyta tik preliminari pardavimo-pirkimo sutartis su UAB Jūrininkų treniruočių centru.

Jūrininkų centro pastatas Klaipėdoje pastatytas 2005 metų pabaigoje. Tarptautinės transporto darbuotojų federacijos (ITF) Jūrininkų rėmimo fondas skyrė tam apie 1 mln. JAV dolerių. LJS nusipirko 40 arų sklypą, jame buvo pastatytas 2 aukštų 600 kv. m ploto pastatas ir įrengtas modernus jūrininkų centras, kainavęs 2,5 mln. litų.

Pastaruoju metu užsienio jūrininkai vis rečiau užsuka į Jūrininkų centrą, nes laivai uoste stovi trumpiau. Jūrininkų misijos atstovai vyksta pas juos į laivus.

"Kadangi Jūrininkų sąjunga gyvena iš nario mokesčių, tokį pastatą išlaikyti jai gana didelė našta. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šiek tiek prisideda, bet ne tiek, kiek reikėtų, norint normaliai vykdyti veiklą", - sakė P. Bekėža.

Fondas apie pardavimą informuotas. Pasak P. Bekėžos, LJS savo įsipareigojimus ITF ir fondui įvykdė. Įsipareigota veiklą vykdyti 10 metų, o ji vykdyta 12 metų. "Mes savo misiją jau atlikome, dabar tegu valstybė vykdo tą veiklą", - teigė LJS pirmininkas.

Lietuva 2013-aisiais ratifikavo Tarptautinės darbo organizacijos konvenciją dėl darbo jūrų laivyboje. Pagal jos reikalavimus valstybė turi vykdyti tokią veiklą.

Anot P. Bekėžos, pagal Uosto įstatymą tokią funkciją turi vykdyti Klaipėdos valstybinis jūrų uostas. Tam turi būti numatytas finansavimas. Jeigu jis pats nevykdo šios funkcijos turi pirkti tokią paslaugą.

LJS gautus pinigus už parduotą pastatą žada pasidėti sunkesniems laikams, kitaip sakant, pataupyti ateičiai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder