Kelio rekonstrukcija Smiltynėje bus baigta rudenį

Kelio rekonstrukcija Smiltynėje bus baigta rudenį

Balandį turėtų prasidėti nuo naujosios perkėlos Smiltynės pusėje vedančio kelio rekonstrukcijos darbai, kuriuos planuojama baigti rudenį. Projektą įgyvendina Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Numatyta pertvarkyti ne tik kelią, bet ir netoli perkėlos esančią automobilių stovėjimo aikštelę - planuojama apšviesti, įrengti patogų įvažiavimą, sužymėti stovėjimo vietas, pastatyti tualetą.

Šis projektas susideda iš dviejų dalių. Kadangi kelias Nidos link yra regioninis ir priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai, vieną atkarpą tvarkys būtent ji, pavyzdžiui, sankryžoje su keliu Smiltynė-Nida įrengs nedidelį žieduką. Kitą atkarpą tvarkys Klaipėdos savivaldybė.

Palei kelią, vedantį nuo perkėlos iki kelio Smiltynė-Nida, bus atnaujintas dviračių ir pėsčiųjų takas. O pačiame kelyje vietoje dabartinių dviejų eismo juostų atsiras trys: viena - važiuojant nuo perkėlos, dvi - judant link jos.

Pasak miesto Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, prie pat perkėlos, prieš užtvarus, projekte yra numatytos keturios juostos - kad automobiliai nestovėtų pačiame kelyje, ir jų daugiau tilptų arčiau keltų.

Atliekant viešojo pirkimo procedūrą buvo pirktos kartu ir projektavimo, ir įrengimo paslaugos. Administracijos direktoriaus teigimu, balandį jau turėtų prasidėti realūs darbai, kuriuos norima pabaigti šių metų rudenį.

Tikimasi, kad iki sezono piko pagrindiniai darbai bus padaryti, tad jie eismui netrukdys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder