Keturkojams gelbėti prireikė teismo leidimo

Keturkojams gelbėti prireikė teismo leidimo

Ilgą laiką sąvartynu paverstame bute Debreceno gatvėje netinkamomis sąlygomis ir galimai nelegaliai dauginami šunys pagaliau buvo išgelbėti. Po ilgai trukusių teisinių procedūrų iškankinti keturkojai perduoti gyvūnų globos įstaigai "Būk mano draugas".

Anot VMVT Klaipėdos departamento direktoriaus Antano Baužos, šis darbas buvo daromas ilgą laiką.

"Gyventojų skundą apie galimai netinkamomis sąlygomis laikomus keturkojus gavome dar lapkričio 11 dieną. Mūsų inspektoriai nuvyko į tą vietą, tačiau nebuvo įleisti. Tada kreipėmės į policiją. Deja, nepavyko į butą patekti net su policijos pareigūnais. Vėliau pakartotinai organizavome dar vieną patikrinimą", - apie tyrimo eigą pasakojo direktorius.

Kadangi įstatymai neleidžia savavališkai patekti į privatų būstą, tarnybos atstovai privalėjo gauti teismo nutartį, leidžiančią inspektoriams patekti į šį butą.

"Kreipėmės į Klaipėdos apygardos administracinį teismą, pateikėme gauto gyventojų skundo duomenis apie galimai kankinamus gyvūnus. Kai teismas priėmė nutartį, kad mums leidžiama įeiti į butą, vėl pradėjome stebėti. Nes gavę teismo nutartį mes vis dar nebuvome įleidžiami į jį", - kalbėjo A. Bauža.

Gruodžio 14 dieną su gaisrininkų ir policijos pagalba tarnybos atstovams pagaliau pavyko patekti į šį gyvenamąjį būstą.

"Bute itin blogomis ir žiauriomis sąlygomis buvo laikomi penki šunys. Sprendžiant iš išvaizdos, keturkojai buvo visiškai neprižiūrimi ir prastai šeriami.

Visa gyvenamoji patalpa paversta praktiškai sąvartynu. Gyvūnų ekskrementai visą tą laiką buvo kaupiami bute.

Vienas iš penkių šunų jau buvo nugaišęs, o kitas - labai sergantis", - apie baisias keturkojų laikymo sąlygas pasakojo specialistas.

Gyvūnai buvo perduoti globos įstaigai "Būk mano draugas". Jie teikė veterinarinę pagalbą ir organizavo tolesnį keturkojų gydymą. Deja, vėliau sergantis šuniukas taip pat nugaišo.

Visi duomenys apie šią situaciją perduoti prokuratūrai, vyksta ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

"Labai norime padėkoti globėjams, kurie nuolatos mums padeda įvairiausiais atvejais. Taip pat raginame gyventojus pranešti apie žinomas galimai veikiančias gyvūnų daugyklas ir apie galimą žiaurų elgesį su gyvūnais. Tikrai tiriame visus gaunamus skundus", - akcentavo A. Bauža.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder