Klaipėdos centrinio pašto aukcionas nebus stabdomas

Klaipėdos centrinio pašto aukcionas nebus stabdomas

Vakar Vilniuje, Susisiekimo ministerijoje, buvo svarstomas Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos centrinių paštų pastatų likimo klausimas. Iš jo grįžtantis uostamiesčio vicemeras Arvydas Cesiulis sakė, kad pasitarimas buvo labai audringas, o rezultatas - atsargiai optimistinis.

A. Cesiulio teigimu, nepavyko pasiekti vieno labai svarbaus dalyko - buvo prašoma stabdyti Klaipėdos centrinio pašto pastato pardavimo aukcioną.

"Mes akcentavome, kad mums svarbu ne tik pašto, bet ir kultūrinė funkcija, kad mūsų paštas yra architektūrinis ir kultūrinis paminklas, kad turime tokį unikalų dalyką kaip Klaipėdos karilionas. Bandėme reikalauti, kad mūsų paštui būtų padaryta išimtis, kad jo pardavimui būtų nustatytas moratoriumas. Tačiau ministerijos atstovai bandė viską pateikti bendrame kontekste, aiškino, kad toks Vyriausybės įpareigojimas atsisakyti nereikalingo turto, kad kito kelio, kaip perimti pastatą tik už tam tikrą atlygį, nėra. Man susidarė įspūdis, kad sprendimas seniai priimtas, tik ministerijos atstovai norėjo parodyti, kad mus girdi ir vertina mūsų nuomonę", - sakė A. Cesiulis.

Pasitarimo metu buvo įrodinėjama, kad jeigu verslininkai nusipirks tą pastatą, tai jis liks toks, kaip buvęs, bus atviras visuomenei, bus prižiūrimas. Buvo pateikti Gento, Berlyno, Niujorko pavyzdžiai, kaip juose verslo perimti paštai klesti.

"Mes gynėme miesto interesus, kiek galėjome, bet nepasižadėjome užsikabinti skolų naštos, nes pašto paslaugos nėra Savivaldybės funkcija. Paprašėme visus mūsų siūlymus protokoluoti. Pasitarime dalyvavę ministerijos atstovai neturėjo įgaliojimų priimti tam tikrų sprendimų", - aiškino vicemeras.

Buvo išsakyta nuomonė, kad paštų klausimas turi būti svarstomas Seime, kad turi būti priimtas politinis sprendimas. "Dabar valdžios atstovai turi diskutuoti, įvertinti savo poziciją, pasitarti su savo vadovybe ir siūlyti sprendimus. Kol kas jie nepasakė taip, bet nepasakė ir ne. Todėl manau, kad atsargaus optimizmo mes gal šiek tiek ir turime", - kalbėjo A. Cesiulis.

Žinia, Savivaldybė aukcione dalyvauti negali, tai įstatymas nenumato. "Žinoma, ir mes ieškosime įvairių variantų, diskutuosime. Miestui tikrai svarbu, kas bus daroma pašto pastato patalpose. Tokių vertingų pastatų mūsų miestas ne tiek daug ir turi. Savivaldybė suinteresuota, kad tas pastatas liktų miestui. Senąjį Balandžių paštą Klaipėdos senamiestyje mes tikrai galėtume perimti, nes jis būtų tinkamas daugeliui dalykų. Mums pažadėta, kad dėl jo bus grįžtama prie derybų. O didžiulio centrinio pašto, kuriam reikia apie 10 mln. eurų, Savivaldybė jau negali patempti: nupirkti, restauruoti kelerius metus, o paskui nežinoti, ką su juo daryti. Nors mes suprantame to pašto svarbą klaipėdiečiams ir svečiams. Reikia netradicinių Lietuvos pašto sprendimų", - sakė vicemeras.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder