Klaipėdos konservatoriai ragina merą nušalinti Vinsą Janušonį

Klaipėdos konservatoriai ragina merą nušalinti Vinsą Janušonį

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija kreipėsi į merą Vytautą Grubliauską ragindama nedelsiant nušalinti Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vadovą Vinsą Janušonį, kol vyksta Klaipėdos apygardos prokuratūros ikiteisminis tyrimas. Tarybos nariams nesuprantama, kad įstaigos, kurios atžvilgiu vykdomas ikiteisminis tyrimas, vadovas toliau dirba ir atlieka savo pareigas, kas savo esme kelia pagrįstą grėsmę tinkamam, visapusiam ir teisingam tyrimo atlikimui.

Ligoninėje pradėjus nevaldomai plisti koronavirusui, dėl infekcijų kontrolės pažeidimų, balandžio pradžioje teko uždaryti beveik visus ligoninės skyrius. Veiklą pradėta atnaujinti tik šią savaitę.

Po Nacionalinio visuomenės sveikatos centro KUL atlikto patikrinimo ir neigiamų išvadų, balandžio 10 d. Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimų ir tarnybos pareigų neatlikimo.

Balandžio 17 dieną Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinis skyrius, atlikęs patikrinimą, nustatė, kad vyr. gydytojas V. Janušonis, būdamas atsakingas už įstaigos veiklos organizavimą, neužtikrino tvarkos darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais ir pažeidė darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų reikalavimus.

Savo kreipimesi į Klaipėdos miesto merą TS-LKD frakcija primena, jog ne kartą viešojoje erdvėje buvo išsakyta Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio bei Prezidento Gitano Nausėdos pozicija, kad dėl šioje ligoninėje susidariusios situacijos bei dėl jos vyriausiojo gydytojo V. Janušonio nušalinimo ar atšaukimo iš pareigų privalo spręsti ligoninės steigėja – Klaipėdos miesto savivaldybė. 

„Mūsų manymu, atsižvelgdama į visus išvardintus faktus ir aplinkybes, Savivaldybė nedelsiant privalo imtis atitinkamų veiksmų, nes būtina užtikrinti tinkamą sveikatos apsaugą ir saugumą Klaipėdos miesto gyventojams. Klaipėdiečiai neturi būti ligoninės vadovų aplaidumo, o galbūt ir nusikalstamos veiklos įkaitais. Nepriimdami sprendimo, kuris yra būtinas šioje situacijoje, tampame mums pavaldžioje įstaigoje vykdomų pažeidimų bendrininkais“, – teigia TS-LKD frakcijos pirmininkas Aidas Kaveckis.

A. Kaveckis, frakcijos vardu, paragino merą V. Grubliauską nedelsiant nušalinti V. Janušonį nuo KUL vyriausiojo gydytojo pareigų, kol bus baigtas Klaipėdos apygardos prokuratūros pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder