Koją susilaužęs klaipėdietis išmokos negaus

Koją susilaužęs klaipėdietis išmokos negaus

Vakarėlyje išgėrusi moteris su aukštakulniais suktelėjo koją ar neblaivus vyras kavinėje susipešė su kitais ir dėl to patyrė traumą. Jie negaus nedarbingumo išmokos. Į tokią situaciją pateko ir klaipėdietis. Viešintis nenorintis vyriškis po vakarėlio kavinėje atsidūrė operacinėje.

Jam operuota koja ir dirbti negalės dar kelis mėnesius. Tačiau nedarbingumo išmokos negaus, nes traumą patyrė neblaivus. Anot „Sodros“ specialistų, tokia tvarka galioja jau kelerius metus.

Veido nenorintis rodyti klaipėdietis po kojos operacijos vis dar gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Traumą jis patyrė neblaivus, kavinėje susistumdęs su kitu klientu.

Po operacijos atsibudusį vyrą pasivijo nemaloni žinia – į darbą jis negrįš maždaug keturis mėnesius, o nedarbingumo išmokos negaus, nes buvo neblaivus.

Toje pačioje palatoje gydomas ir Modestas. Vyras laukia rankos operacijos. Traumą jis patyrė taip pat neblaivus. Paryčiais grįždamas į namus buvo užpultas jaunuolių.

Anot „Sodros“ specialistų, susirgus ir norint pratęsti biuletenį, tai nebus daroma, jei pas medikus ateisite su kvapeliu.

„Taisyklės numato, kad kai asmuo kreipiasi į gydymo įstaigą būdamas neblaivus arba kai jo nedarbingumo priežastis veikiant psichotropinėms medžiagoms el.nedarbigumo pažymėjimai neišduodami.

Tais atvejais išduodamos pažymos, kurios pateisina asmens neatvykimą į darbą, pagal medicinos pažymą ligos išmokos nemokamos“, – sako Pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja Snieguolė Utočkinė.

Anot „Sodros“ specialistų, įrodžius, kad girtumas nebuvo priežastis patirti traumą arba ji atsirado dėl kitų kaltės, išmoka skiriama.

Pasak gydytojų, kai kurie žinodami apie tokią galiojančią tvarką gudrauja. Kenčia skausmus ir į medikus kreipiasi tik kai išblaivėja.

„Jisai atvyksta blaivas, vakar išsisukau, o šiandien skauda, ištinusi ir sau jis teisus, jei jis būtų atvykęs girtas, negautų, o atvyko šiandien po pietų, jis už tą dieną gaus nedarbingumą ir toliau gyvens“, – kalbėjo Klaipėdos universitetinės ligoninės traumatologas Vidmantas Žegunis.

Anot medikų, apie 80 procentų patyrusių traumas būna neblaivūs. Girtumas dažniausiai tikrinamas tų, kurie gydomi ligoninėje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder