Konservatoriai siūlo nušalinti KUL vadovą Vinsą Janušonį

Konservatoriai siūlo nušalinti KUL vadovą Vinsą Janušonį

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija siūlo nušalinti Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį, kol bus baigtas Klaipėdos apygardos prokuratūros pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūra paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo ir tarnybos pareigų neatlikimo KUL.

„Bet kuris save gerbiantis vadovas, prasidėjus tyrimui, turėtų atsitraukti ir leisti pareigūnams atlikti savo darbą. Jeigu V. Janušonis iki balandžio 15 dienos nenusišalins pats, mūsų frakcija inicijuos vadovo nušalinimo procedūrą taip, kaip numato įstatymai. Manau, kad jis turėjo pakankamai laiko apsispręsti“, – teigia TS-LKD frakcijos pirmininkas Aidas Kaveckis.

Konservatoriai siūlo laikinuoju vadovu paskirti vieną iš KUL vyriausiojo gydytojo pavaduotojų.

Pasibaigus ikiteisminiam tyrimui, anot A. Kaveckio, būtų sprendžiama dėl tolimesnio V. Janušonio likimo: „Tolesni mūsų veiksmai priklausys nuo tyrimo baigties. Tačiau jau dabar mums nekyla abejonių dėl V. Janušonio tinkamumo toliau eiti vadovo pareigas. Pandemija tik išryškino tas problemas, kurios egzistavo įstaigoje ne vienerius metus. Akivaizdu, kad pirmas žingsnis siekiant jas išspręsti yra vadovo pasikeitimas. Tai padėtų bent iš dalies sumažinti įtampą ligoninės viduje, kuri tikrai neprisideda prie efektyvaus infekcijos valdymo“.

TS-LKD frakcija taip pat siūlo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai inicijuoti KUL viešųjų pirkimų, vykdytų nuo 2019 metų sausio 1 dienos iki šių metų balandžio 15 dienos, auditą.

Pasak A. Kaveckio, būtina išsklaidyti visas abejones dėl ligoninės veiklos skaidrumo.

Šių metų sausį TS-LKD frakcija kreipėsi į KUL vadovą, ragindama nutraukti anoniminio pranešėjo, prabilusio apie įstaigoje patiriamą mobingą, paieškas. Siekiant išsiaiškinti situaciją, konservatoriai siūlė atlikti nepriklausomą visuotinę KUL darbuotojų apklausą. „Mes laikomės tos pačios pozicijos ir tikimės kitų frakcijų atstovų palaikymo“, – sako A. Kaveckis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder