KU ir LJAA bendradarbiavimo sinergija - kelias į didesnę abipusę naudą

KU ir LJAA bendradarbiavimo sinergija - kelias į didesnę abipusę naudą

Šių metų rugsėjo 26 dieną vyko Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos (LJAA) Klaipėdos skyriaus susitikimas, kurio metu buvo ne tik įvardyti pagrindiniai tikslai bei asmeninė nauda kiekvienam asociacijos skyriui, bet aptartos ir socialinės iniciatyvos bei bendradarbiavimo galimybės.

Atsižvelgiant į LJAA Klaipėdos skyriaus narių idėją - puoselėti socialinį bendradarbiavimą su vieninteliu Klaipėdos miesto universitetu - 2019 m. spalio 18 d. Klaipėdos universiteto (KU) rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas ir Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos prezidentas dr. Edvinas Meškys bei LJAA Klaipėdos skyriaus pirmininkė Ramunė Juškaitė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

"Šis bendradarbiavimas įprasmina mūsų, kaip jaunųjų profesionalų, asociacijos viziją būti veržliems, nuolatos plėsti ir stiprinti advokatų bendruomenę visoje Lietuvoje bei ieškoti galimybių nuolatos tobulėti ir prisidėti prie darnios visos visuomenės kūrimo. Studijuodami universitete mes ne tik įgyjame profesinių žinių, bet kartu ir sukuriame tam tikrą unikalų ryšį su mokslo įstaiga, todėl natūralu, kad stiprėjant LJAA bendruomenei Klaipėdoje mes pradedame draugauti ir su Klaipėdos universitetu", - sako LJAA prezidentas dr. E. Meškys.

Jis taip pat pažymi, kad pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Klaipėdos universitetu jam kelia ir nostalgiškus prisiminimus.

"Prieš maždaug 25 metus šiame universitete dėstytoju dirbo ir mano tėtis Alvydas Meškys. Ne kartą lankiausi šios aukštosios mokyklos patalpose, su dideliu susidomėjimu stebėjau paskaitas, ir tikriausiai ta įkvepianti mokslo atmosfera mane patį paskatino Vilniuje tęsti net teisės doktorantūros studijas bei iki šiol "nepaleisti" akademinės veiklos. Labai tikiuosi, kad LJAA Klaipėdos skyriaus nariai pratęs studijas Klaipėdos universitete, prisijungs prie akademinės bendruomenės kaip dėstytojai ar tiesiog savo pavyzdžiu įkvėps jame studijuojančius studentus pasirinkti advokato profesiją, įvairių renginių metu galės tiesiogiai papasakoti apie kasdienį darbą biure ar teismuose, padės pasirinkti teisės kryptį ar tiesiog palaikys, kai sunku apsispręsti dėl savo ateities. Taigi, mes mokysimės vieni iš kitų, nes kaip sakoma, niekada nenustok mokytis, nes gyvenimas niekada nenustoja mokyti", - sakė LJAA prezidentas dr. E. Meškys.

Abipusę LJAA Klaipėdos skyriaus ir KU bendradarbiavimo sutarties naudą pabrėžė ir universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas. Jis pasidžiaugė, kad plėtojant bendradarbiavimą aukštosios mokyklos akademinė bendruomenė turės galimybę plėsti savo teisinių žinių bagažą.

"Šios bendradarbiavimo sutarties nauda bus abipusė. Dirbdami kartu su Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos Klaipėdos skyriumi galėsime didinti mūsų studentų teisinių žinių bagažą. Įsipareigojame dirbti kartu, todėl kursime bendrus projektus ir į juos stengsimės įtraukti kuo daugiau Klaipėdos universiteto studentų ir akademinių darbuotojų", - sakė jis.

LJAA Klaipėdos skyriaus pirmininkė Ramunė Juškaitė akcentavo, kad uostamiestis turi savo universitetą, todėl skyrius nedvejodamas apsvarstė asocijuoto partnerio, advokatų kontoros LEXGATE advokato Sauliaus Tamošaičio pateiktą bendradarbiavimo idėją bei ėmėsi jos įgyvendinimo veiksmų.

"Pasitarę su LJAA Klaipėdos skyriaus nariais, nusprendėme, kad būtina užmegzti ir palaikyti ryšį su vieninteliu Klaipėdoje esančiu universitetu. Būdami advokatais ar advokatų padėjėjais mes puikiai suvokiame, kad tiek universitetas, tiek jo bendruomenė kasdien susiduria su įvairiais teisiniais klausimais, o socialinis bendradarbiavimas padėtų rasti atsakymus į juos.

Juolab džiaugiantis, jog vasarą KU pasiekė gera žinia - Europos Komisija nusprendė paremti bendrą Europos universitetų konsorciumo projektą EU-CONEXUS, kurio dėka universitete atsiras naujos tarpdalykinės ir tarptautinės programos, nauji mobilumo modeliai, mokslinių tyrimų stiprinimas, bendros skaitmeninės bibliotekos ir išmanaus universitetinio miestelio kūrimas, kas taip pat iškels begalę teisinių klausimų.

Kartu esame dėkingi ir Sveikatos mokslų fakulteto dekanei prof. dr. Letai Dromantienei, kuri su malonumu atvėrė KU Sveikatos mokslų fakulteto duris LJAA Klaipėdos skyriaus susitikimams, pabrėždama, jog šiandien turi neatsakytų profesinių ir teisinių klausimų, į kuriuos tikisi išgirsti atsakymus iš LJAA Klaipėdos skyriaus.

Taip pat kartu su KU planuojame organizuoti įvairius renginius, stengsimės dalintis gerąja patirtimi, užsiimsime KU akademinės bendruomenės ir studentų teisiniu švietimu, todėl manau, kad ši partnerystė turi labai gerų perspektyvų žvelgiant į ateitį. Jokių abejonių, jog vedami bendros pozicijos, požiūrio ir vertybių sukursime pridėtinę vertę visai LJAA ir LJAA Klaipėdos skyriui, pačiam KU ir, žinoma, Klaipėdai", - pasakojo LJAA Klaipėdos skyriaus pirmininkė R. Juškaitė.

Primename, jog LJAA yra advokatus ir advokatų padėjėjus iki 45 metų vienijanti organizacija ir jos pagrindiniai tikslai yra skatinti teisinį išsilavinimą, ypač ilgalaikes organizacijos narių studijas, padėti ugdyti organizacijos narių praktinius įgūdžius, kelti kvalifikaciją, atstovauti organizacijos narių interesams įvairiose institucijose, todėl kviečiame visos Lietuvos ir Klaipėdos miesto jaunuosius advokatus ir advokatų padėjėjus prisijungti prie LJAA ir mūsų skyriaus, pasidalinti bendros LJAA veiklos vizija bei idėjomis.

Mūsų kontaktus ir daugiau informacijos galite rasite LJAA interneto tinklalapyje http://ljaa.org, asociacijos "Facebook" paskyroje Lietuvos jaunųjų advokatų asociacija - LJAA. Prisijunk, tobulėk, būk matomas ir išgirstas

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder