Mieste - daugiau kamerų ir greičio matuoklių

Mieste - daugiau kamerų ir greičio matuoklių

Vakar miesto Savivaldybė bei Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (KAVPK) iki 2018 metų pratęsė savo itin sėkmingu vadinamą bendradarbiavimą. Papildytoje sutartyje numatoma suremti pečius ir stebėti dar daugiau miesto vietų.

Prieš 2 metus uostamiesčio policijos ir Savivaldybės pradėtas bendradarbiavimas įgauna naujas formas. Pratęstoje ir atnaujintoje sutartyje keliami tie patys tikslai - kurti saugią aplinką mieste, vykdyti pažeidimų kontrolę ir kt. bei numatomos naujovės.

Apžvelgdamas praėjusius metus Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pažymėjo, jog mieste veikė 57 vaizdo stebėjimo kameros, per kurias miestas stebimas iš patalpų policijos komisariate. Nors per metus sistemą išlaikyti kainuoja 233 tūkst. eurų, jų nauda nei pareigūnai, nei Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus kontrolieriai neabejoja. Neseniai vaizdą pradėta stebėti ir Vasaros estradoje.

"Ten, kur jos buvo įrengtos, matome žymiai geresnius rezultatus nei iki tol. Mieste "karštieji taškai" keičiasi, atsiranda naujos vietos, todėl kamerų įrengimas yra geriausia prevencija", - įsitikinęs S. Budinas.

Dėl šios priežasties Savivaldybė ketina įsigyti po 15 kamerų kasmet - iš viso 45 kameras per trejus metus. Bendra pirkinių kaina - per 330 tūkst. eurų. Pirmąjį konkursą žadama skelbti maždaug po mėnesio, tad miestą aktyviau stebėti greičiausiai bus pradėta rudeniop.

PREVENCIJA. Skaičiuojama, jog vaizdo stebėjimo kameromis kasmet Klaipėdoje užfiksuojama nuo 1400 iki 3000 viešosios tvarkos ir kitų pažeidimų. Eimanto Chachlovo nuotr.

Mieste vietos turėtų sumažėti ir kelių gaideliams. Šiuo metu mieste veikia 5 greičio stebėjimo kameros, tačiau netrukus mieste bus įdiegtos dar dvi modernios greičio stebėjimo sistemos. Pastarosios ypatingos tuo, kad yra kompaktiškos - jas galima pritvirtinti kad ir prie apšvietimo stulpo, tad jų vietą žadama keisti itin dažnai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas konstatavo faktą, kad per dvejus metus su Savivaldybe sukūrė ne formalų, bet realų bendradarbiavimą - vietos valdžia prisidėjo ne tik finansiškai, bet ir žmogiškaisiais ištekliais.

"Norime atnaujinti ir pratęsti sutartį, aiškiau apibrėžti bendradarbiavimo aspektus - greičio matuoklių priežiūrą, vaizdo stebėjimo vykdymą, patalpų suteikimą, reagavimą", - sakė A. Motuzas ir džiaugėsi sėkmingu bendradarbiavimu su Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriumi, su kuriuo dirbama ne siuntinėjant popierėlius, bet tiesiogiai ir iškart.

A. Motuzas pažymėjo, jog Savivaldybės veiklos plane numatyta 3,6 tūkst. eurų suma projektui "Saugus kaimynas - saugus aš" yra labai svarbi - saugios kaimynystės idėja pastaraisiais metais itin populiarėja, tad papildomas lėšas žadama investuoti į tokioms grupėms kūrti reikalingų priemonių pirkimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder