Mieste baigtas ypatingas projektas

Mieste baigtas ypatingas projektas

Didesnę metų dalį trukęs išbandymas vairuotojams, saugaus eismo specialistams, Klaipėdos viešajam transportui baigiasi. Tiltų ekspertų centras atlikto bandymus ir pateikė išvadą, kad galima pradėti remontuoto tilto eksploataciją.

Tilto remonto rangos sutartis buvo pasirašyta 2013 metų spalio 22 dieną, tiltas eismui uždarytas 2014-ųjų kovo 15 d.

Atliekant tilto Pilies gatvėje per Danės upę kapitalinį remontą buvo atlikti šie darbai: suremontuotos metalinės ir gelžbetoninės laikančiosios tilto konstrukcijos, atlikti hidraulinės tilto pakėlimo sistemos remonto darbai, pakeistas tilto pakėlimo mechanizmas, sistema automatizuota, atlikti paviljono vidaus ir išorės apdailos darbai, naujai įrengta pakeliamos tilto dalies ir prietilčių važiuojamosios dalies danga.

Taip pat atlikti kelio žymėjimo darbai, sumontuoti eismo reguliavimo ženklai, šviesoforai, naujai įrengti ir suremontuoti pėsčiųjų ir dviračių takai, pėsčiųjų takai pritaikyti žmonių su negalia judėjimui, įrengti 4 pakeliami kelio užtvarai, kurie užtvers automobilių eismą tilto pakėlimo metu, sumontuoti inovatyvūs šviestuvai su atsinaujinančios energijos šaltiniais (8 vnt.), sumontuoti nauji porankiai su apšvietimo lemputėmis, suremontuotas esamas pėsčiųjų tunelis bei krantinės.

Tilto remonto darbų kaina - 13 mln. 921 tūkst. 196 Lt.

Kitais metais bus atstatoma danga prie buvusio senosios perkėlos pastato, perdažytos krantinės (kur nepavyko nudažyti šiais metais dėl blogų oro sąlygų), įrengti nuolatiniai kelio žymėjimai (šiuo metu yra tik laikinas, nuolatinio įrengimui nebuvo tinkamų oro sąlygų). Kitąmet numatoma atlikti 270 tūkst. Lt vertės darbų.

Prieš pradedant Pilies tilto remontą buvo priimti kompleksiniai eismo perorganizavimo mieste sprendimai. Kai kurie jų, eismo specialistų nuomone, pasitvirtino ir bus palikti bent kurį laiką galioti ir atidarius eismą tiltu, jeigu tik gyvenimas nepadiktuos kitaip, o kai kurie - panaikinti, ir eismo režimas grąžintas į ankstesnę būklę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder