Miesto gimtadienį klaipėdiečiai atšventė mėlynai

Miesto gimtadienį klaipėdiečiai atšventė mėlynai

Minint 766-ąjį Klaipėdos miesto gimtadienį, Teatro aikštė nusidažė mėlynai. Uostamiestyje jau antrą kartą surengta "Mėlynoji vakarienė", kuri pritraukė beveik pusantro tūkstančio žmonių.

Šis renginys taip pat atidarė 21-ąjį festivalį "Muzikinis rugpjūtis pajūryje". "Mėlynosios vakarienės" metu buvo pristatyti renginiai ir premjeros, išdalyti kvietimai.

Įspūdingai atrodė šventiškai pasipuošę žmonės, daugybė mėlynomis staltiesėmis užtiestų stalų, vaišių, mėlynų balionų, originalių stalo dekoracijų. Regis, svečiai kruopščiai ruošėsi šiam renginiui - vaišinosi savo gamybos maistu, kurį netgi papuošė valgomais mėlynais akcentais. Įdomu, kad vienas populiariausių vakarienės patiekalų - sušiai. Kiti vaišinosi mėlynais desertais ar gėrimais. Smagu, kad svečiai savo gardžiomis vaišėmis dalinosi su kitais, mezgė naujas pažintis.

Teatro aikštę užliejusia jaukia ir šventiška atmosfera žavėjosi ir praeiviai, vis sustodavo, fotografuodavo.

Pasak renginio organizatorių, "Mėlynoji vakarienė" sulaukė didelio svečių susidomėjimo - pakako vos paskelbti apie registraciją socialiniuose tinkluose, ir kone per dieną užsiregistravo maksimalus - 1 300- svečių skaičius. Tarp svečių buvo ir uostamiesčio kultūros ir pramogų atstovų, "Mėlynojoje vakarienėje" dalyvavo miesto meras Vytautas Grubliauskas su šeima.

Beje, renginio metu koncertavo šventę surengusio Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistai. Jie klausytojams dovanojo dainas iš miuziklų "Boni ir Klaidas", "Čikaga", "Mano puikioji ledi", "Paryžiaus katedra". Susirinkusieji išgirdo ištraukas iš operetės "Kandidas", koncerto skirto Vytautui Kernagiui atminti "Teisingos dainos". Dainavo Beata Ignatavičiūtė, Mindaugas Rojus, Rokas Spalinskas, Kęstutis Nevulis, Tadas Jakas, Rosana Štemanetian, Edmundas Kučinskas ir kiti.

[CITATA]

Renginio idėjos sumanytoja Jovita Navickaitė-Petrikienė teigė, kad po kasmet miestą užliejančios Jūros šventės karštinės rugpjūčio 1 d. švenčiamas miesto gimtadienis prašyte prašėsi kitokio formato - šiltos, jaukios, elegantiškos, bendruomenę suburiančios šventės. Beje, šiuo renginiu pavyko sujungti du svarbius reiškinius: miesto gimtadienį ir festivalio "Muzikinis rugpjūtis pajūryje" atidarymą.

Pasak jos, didelis susidomėjimas "Mėlynąja vakariene" parodė, jog žmonės noriai tampa šventės dalimi. "Mūsų noras buvo prie bendro stalo pakviesti menininkus, miestiečius ir leisti jiems betarpiškai pabendrauti", - pagrindinę idėją atskleidė pašnekovė.

NUOTAIKA. Teatro aikštę užliejo jauki ir šventiška atmosfera. Organizatorių nuotr.

Ne paslaptis, kad daugelyje pasaulio miestų rengiama ištaiginga "Baltoji vakarienė". Šis renginys - ne naujiena ir vilniečiams.

"Dalyvaujant "Baltojoje vakarienėje" svarbu pasipuošti, ateiti į šventę, pasirodyti, pavakarieniauti, tačiau ten aš pasigendu meninių akcentų. "Mėlynąją vakarienę" netgi labiau vadinčiau koncertu, kuriame labai svarbi miestiečių akistata su kūrėjais. Galbūt šiame renginyje dalyvaujantis, tačiau teatre retai besilankantis žmogus "prisijaukins" kurį nors kūrinį, žanrą ar pamėgs vieną iš solistų", - atkreipė dėmesį pašnekovė.

Nors renginys praūžė tik prieš porą dienų, jo organizatorių galvose jau sklando idėjos kitiems metams. Jie netgi sulaukė pasiūlymų tokio renginio metu uždaryti eismą senamiesčio gatvelėse ir vakarienę išplėsti už Teatro aikštės ribų, tačiau idėjos sumanytoja mano, kad Teatro aikštė ir toliau liks jaukia renginio erdve. Norisi, kad į šventę ateitų labiausiai norintys bei jaučiantys poreikį pasistengti ir taip papuoštų miestą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder