Mokyklos gatvės tiltas - kritinės būklės (Balandžio 1-os pokštas)

Mokyklos gatvės tiltas - kritinės būklės (Balandžio 1-os pokštas)

Klaipėdiečiai vairuotojai, kritikavę uostamiesčio valdžią dėl draudimo leisti automobiliais važiuoti iš vieno Danės kranto į kitą Biržos tiltu ir Tiltų gatve, gali triumfuoti - toks draudimas atšauktas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovai vakar pasirašė įsakymą, kuriuo laikinai - iki kitų metų pradžios, t. y. kol bus remontuojamas Pilies tiltas - leidžiamas visų motorinių transporto priemonių eismas Tiltų gatvėje.

Tiesa, toks sprendimas priimtas ne vairuotojų, nepatenkintų valdžios siekiais visus automobilių srautus nukreipti Mokyklos gatvės tiltu, nuopelnu. Savivaldybės atstovus pasiekė kur kas rimtesnis argumentas - ekspertų, apžiūrėjusių pastaruoju metu smarkiai apkrautą Mokyklos gatvės tiltą, išvados.

Paaiškėjo, jog mažiausiai dvi šio tilto atramos - kritinės būklės.

"Savivaldybei rekomendavome sumažinti Mokyklos gatvės tilto apkrovas dalį transporto paleidžiant Tiltų gatve. Aišku, rytoj ar šiandien Mokyklos gatvės tiltas nesugrius, bet nerimas dėl jo ateities - didelis. Turime pagrindo įtarti, kad minėtos atramos gali neatlaikyti tokių didelių srautų, kurie buvo pastarąsias dvi savaites. Tad riboti srautus būtina, o po to - ir atlikti atramų tvirtinimo darbus", - "Vakarų ekspresui" paaiškino UAB "Tiltų ekspertizė" vadovas Liudas Petryla.

Panašu, kad tokia situacija miestui kainuos daug - teks ne tik skubiai ieškoti lėšų Mokyklos gatvės tilto problemoms spręsti, bet ir samdytis ekspertus Biržos tilto būklei stebėti. Baiminamasi, kad pastarasis irgi gali neatlaikyti padidėsiančių apkrovų.

Galvos skausmas iškilo ne tik valdžiai. Senamiesčio gyventojai, išgirdę apie sprendimą leisti Tiltų gatve važiuoti visiems norintiesiems, pasipiktino. Ir, atrodo, tas pasipiktinimas gali virsti veiksmais.

"Tariamės su kitų namų gyventojais. Gali būti, kad jau šiandien bandysime imtis veiksmų, gal net blokuosime eismą per senamiestį. Tokiame triukšme ir chaose gyventi nebeįmanoma - pabandykite praleisti dieną namo bute, ir suprasite, ką tai reiškia. Trauktis nebėra kur, gal tas piketas savivaldybę privers susimąstyti", - dienraščiui skundėsi Tiltų gatvės 19-ojo namo gyventoja Audronė.

Lyg to būtų maža, nerimo žinios atėjo ir nuo trečiojo Danės tilto - Pilies. Neoficialiomis žiniomis, remonto darbų rangovai informavo savivaldybę, kad numatyto termino - iki metų pabaigos jiems gali neužtekti. Priežastis - iškilę techniniai sunkumai gaminant Slovakijoje užsakytą naują tilto pakėlimo mechanizmą.

Tiesa, šios informacijos nei kelininkai, nei savivaldybės atstovai nekomentuoja.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder