"Muzikos giją betiesiant, svajonės besiekiant"

"Muzikos giją betiesiant, svajonės besiekiant"

Einant Klaipėdos miesto S. Šimkaus gatve, dėmesį atkreipia sklindantis muzikos garsas, o pakėlus galvą į viršų matosi žavaus pastato praviri langai, iš kurių ausį kutenantis magiškas garsas traukte traukia užeiti į vidų, pamatyti, išgirsti, patirti. Taip, tai puikioji muzikų kalvė kviečia tave - Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorija.

Mano, pianistės, istorija šioje mokykloje prasidėjo dar vaikystėje, kai lankydama muzikos mokyklą dalyvaudavau Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos organizuojamuose renginiuose. O kaip būdavo smagu, kai visos Vakarų Lietuvos jaunieji muzikantai suvažiuodavo į konservatorijos renginius. Kiek sutikta naujų draugų, kiek pasisemta patirties, įgyta naujų žinių.

Ir štai, būdama penkiolikos metų, įžengiau į šią mokyklą kaip jos moksleivė. O ten mane pasitiko kūrybiškumas, atsidavimas, meilė, draugystė ir svajonės. Pedagogų profesionalumas ir atsidavimas ugdymui suteikė žinių ir patirties bagažą, su kuriuo muzikos keliu skrendu pasitikėdama savimi ir dabar.

Dabarties gyvenimo keliai mane sugrąžino į gimtąjį Klaipėdos miestą ir Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją.

Šį kartą mokyklos duris pravėriau kaip fortepijono mokytoja.

Kiekgi naujų pokyčių ir potyrių pasitiko mane: naujai renovuota mokyklos aplinka, nauji projektai, nauji mokiniai ir nauji veidai. Nudžiugau išgirdusi tą patį stebuklingą muzikos garsą, sklindantį iš dainavimo klasės pirmame aukšte, kuris pagavo ir įsupo mane į spalvingą mokyklos gyvenimą.

Šiandien mokykla alsuoja gyvastimi, muzika, menu ir kūryba. Mokyklos istoriją kuria moksleiviai, pedagogai ir visi ten esantys ir dirbantys darbuotojai. Šiandien Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorija - gimnazija, siūlanti mokytis pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo kartu su muzikos ugdymu programas. Į šią mokyklą įgyti brandos atestatą ir muzikos žinių suvažiuoja moksleiviai iš visos Lietuvos. Konservatorijoje, šalia bendrojo ugdymo dalykų, galima mokytis įvairių muzikinių specializacijų: fortepijono, styginių, pučiamųjų, mušamųjų, liaudies instrumentų, akordeono, dainavimo ir choro dirigavimo, džiazo ir populiariosios muzikos.

Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorija yra paruošusi ir išleidusi ne vieną šiandien jau žinomą ir pripažintą muzikantą.

Mokyklos absolventai yra žymūs šalies muzikai, tokie kaip Lietuvos operos solistė, profesorė Sigutė Stonytė, kompozitorius, dainų autorius Deivydas Zvonkus, dainininkas, televizijos laidų ir renginių vedėjas Deividas Norvilas, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dirigentas Tomas Ambrozaitis, dainininkas, dainų autorius Steponas Januška ir kiti šalies menininkai.

Organizuojami mokyklos renginiai ugdo jaunąją muzikų kartą atlikimo meno ypatybių, bendravimo, kūrybinių idėjų realizavimo įgūdžių. Vykstantys teatro užsiėmimai yra šios mokyklos neatsiejama renginių dalis. Mokyklos renginiai visuomet pasižymi ne tik kūrybišku muzikiniu polėkiu, bet ir šmaikščiais, jaudinančiais teatriniais intarpais.

Neatsiejama mokyklos moksleivių gyvenimo dalis - gyvenimas bendrabutyje. Čia mokiniai, mokydamiesi konservatorijoje, gyvena nemokamai ir yra globojami ir prižiūrimi bendrabučio auklėtojų. Vakariniai pokalbiai, surasti nauji draugai, sukurtos naujos idėjos, pasidalinti išgyvenimai ir patirtys - moksleivių bendrabučio kasdienybė.

Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje pasisemti tarptautinių projektų ir renginių patirties turi galimybę ne tik moksleiviai, bet ir pedagogai. Vykdomi tarptautiniai projektai visuomet atneša naujų vėjų į mokyklos bendruomenės gyvenimą. Štai vykstančiuose "Erasmus+" tarptautiniuose projektuose mokyklos pedagogai pasisėmę tarptautinės patirties, ja dalijosi su mokyklos ir kitų šalies ugdymo įstaigų bendruomenėmis. Naujų mokymo metodų įsisavinimas šios mokyklos pedagogams yra visuomet aktualus. Jiems svarbu ugdyti ir puoselėti kiekvieno mokinio kūrybiškumą.

O koks gi kūrybiškas ir laisvas muzikantas be tarptautinės bendravimo patirties. Siekiant ugdyti pasaulietišką asmenybę, yra bendradarbiaujama su užsienio mokyklų įstaigomis, su kuriomis yra vykdomi įvairūs tarptautiniai projektai. Štai dar 2019 metų rudenį mokiniai lankėsi Europos Parlamente Strasbūre. Šios kelionės metu jame vyko "Euroschool" diena, kurios metu mokyklos moksleiviai pasisėmė tarptautinės bendravimo ir bendradarbiavimo patirties. Sėkmingai įgyvendintas ir tarptautinis mainų projektas Italijoje. Šiame projekte dalyvaujant Lietuvos, Italijos ir Rumunijos jauniesiems muzikos talentams buvo vykdomas "Erasmus+" projektas "Europos orkestro sukūrimas".

Konservatorijos mokinių talentas ne kartą yra įvertintas tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose. Iš jų talentingi jaunieji atlikėjai neretai parsiveža nuskintus pergalės laurus ir garsina Lietuvos vardą užsienio valstybėse. Dėl šių nuopelnų mokyklos mokiniai yra apdovanoti ir Lietuvos Respublikos prezidentų padėkomis.

Jau tradicija tampa mokykloje organizuojamas vaikų ir jaunimo festivalis-stovykla "Muzika kviečia kiekvieną".

Šio festivalio tikslas - suburti muzikuoti mėgstančius vaikus iš visos Vakarų Lietuvos ir įjungti juos į konservatorijoje vykstantį muzikinį gyvenimą. Festivalio metu yra vedamos muzikinės pamokos su kviestinėmis muzikos žvaigždėmis, organizuojami koncertai, įvairūs užsiėmimai. Mokyklos mokiniai dalijasi savo muzikine patirtimi, dalyvauja ir įtraukia į bendrą muzikinę veiklą stovyklos dalyvius. Taip kuriasi naujos draugystės, tiesiami nauji muzikiniai tiltai, skatinama mokinių bendrystė, saviraiška ir laisvė kūrybai.

Šiuo metu Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje vyksta stovykla "Muzika visur". Stovykloje dalyvauja konservatorijos ir kitų mokyklų moksleiviai, o kūrybinius užsiėmimus veda mokyklos pedagogai. Jaunieji muzikai intensyviai ruošiasi būsimiems koncertams.

Rugpjūčio 26 dieną 17 val. koncertas vyks Laikrodžių muziejaus kiemelyje, o rugpjūčio 27 dieną 15 val. - stovyklos uždarymo koncertas Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje.

Jei tau patinka muzika ir esi baigęs 8, 9 ar 10 klasių bendrojo ugdymo mokykloje, kviečiame atverti Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos duris ir įžengti į šį nuostabų žinių, veiklų ir muzikos pripildytą pasaulį. Jau rugpjūčio 27 dieną konservatorijoje vyks papildomas mokinių priėmimas į pageidaujamas specializacijas. O jei dar nesi apsisprendęs, ar norėtum dainuoti, ar muzikos instrumentą pasirinkti, tačiau nori būti šios konservatorijos gyvenimo dalimi, kviečiame apsilankyti mokyklos internetiniame puslapyje arba susisiekti su mokyklos administracija, kuri išsamiai pateiks visą informaciją apie galimybę mokytis mokykloje ir padės tau atrasti savo kelią.

Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorija - tai galimybių vieta, kurioje svajonės turi laisvę skleistis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder