Nemalonūs kvapai: ar įkandin pažadų bus ir rezultatas?

Nemalonūs kvapai: ar įkandin pažadų bus ir rezultatas?

Klaipėdos valdžia tikina, kad jos prispaustos bendrovės žada imtis rimtų veiksmų, kad pietinės miesto dalies gyventojams neberiestų nosies dabar labai dažnai varginantys nemalonūs kvapai.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko duomenimis, bendrovėje "Klaipėdos vanduo" jau lapkritį turėtų pradėti veikti naujas kvapų šalinimo įrenginys - nuotekų priėmimo korpuso kamera, kurioje bus surenkamas ir išvalomas "kvapniausias" oras.

"Į šį įrenginį bendrovė investavo per 160 tūkstančių eurų. Įranga jau atvežta, dabar pradėti montavimo darbai", - minėjo V. Grubliauskas.

Klaipėdos regiono atliekų centras yra įsipareigojęs Dumpių sąvartyne surinkti puvimo metu išsiskiriančias biodujas.

"Kaip tik šįryt gavau informaciją, kad fakelas, deginantis tas dujas, jau veikia. Netrukus tos dujos turėtų būti nukreiptos į bendrovę "Klaipėdos vanduo" ir prijungtos į bendrą sistemą. Tai leis uždirbti papildomas pajamas, o aš viliuosi, kad vienu kvapu toje teritorijoje jau sumažėjo", - vakar sakė meras.

"Klaipėdos kartono" atstovai jį informavo, kad dabar aktyviai ieškoma technologinių sprendimų, kaip būtų galima uždengti bendrovėje esančius atvirus nuotekų "baseinus". Taip pat esą planuojama į nuotekas įdėti reikiamų chemikalų, kurie padėtų slopinti nemalonų kvapą.

"Kalbant apie "Klaipėdos kartoną" yra dar ir trečias sprendimo būdas, kuriuo žadėjo užsiimti Seimo narys Eligijus Masiulis. Turiu omenyje tam tikrų teisė aktų keitimą, kurie palengvintų galimybę "Klaipėdos kartonui" ir kitiems nuotekas privalantiems valyti ūkio subjektams priduoti jas bendrovei "Klaipėdos vanduo", turinčiai šiuolaikiškiausią ir efektyviausiai veikiančią valymo sistemą. Deja, dabartiniai teisės aktai ir Konkurencijos tarybos pozicija šito daryti neleidžia", - minėjo V. Grubliauskas.

Kompostą gaminanti UAB "Branda", pasak mero, pirmiausiai turės ištaisyti Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento specialistų vykdyto patikrinimo metu nustatytus technologinių procesų pažeidimus.

"Ši bendrovė taip pat įsipareigojo, kad naudos specialius probiotikus, kurie turėtų mažinti išsiskiriančių kvapų intensyvumą", - sakė miesto galva.

Kalbėdamas apie biodyzeliną gaminančią bendrovę "Mestilla" V. Grubliauskas užsiminė, jog Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai kartu su Savivaldybės atstovais bei ekologais įsipareigojo atlikti rimtą šios įmonės veiklos patikrinimą.

"Tikiuosi, kad inspekcija padarys reikiamą įtaką ir jei kas "keps blynus" Klaipėdos krašte, tai kvapais "nebedžiugins" pietinės miesto dalies gyventojų", - sakė V. Grubliauskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder