Pasiūlymų dėl baseino lauks ilgiau

Pasiūlymų dėl baseino lauks ilgiau

Vakar Klaipėdos savivaldybėje jau turėjo būti atplėšiami vokai su pasiūlymais dėl naujo baseino statybų, tačiau taip lauktą momentą teko atidėti dėl galimų dalyvių pretenzijų ir skundų teismui.

Savivaldybei paskelbus Klaipėdos baseino statybų rangos darbų pirkimo ribotą konkursą, valdininkams pretenzijas dėl jo reikalavimų ėmė reikšti potencialūs dalyviai. Dalis prašymų buvo patenkinti, pratęstas konkurso laikas, tačiau net ir pakoregavus sąlygas vėl plaukia pretenzijos.

"Vakarų ekspresas" jau rašė apie vienos vilniečių įmonės pretenziją dėl viešo pirkimo sąlygų, kurioje kritikuojama ir prašoma pakeisti nemažai konkurso reikalavimų, esą sąlygos per sudėtingos ir riboja konkurenciją.

Tuomet Savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas komentavo, kad tai tėra nešvarios konkurencinės verslininkų priemonės. Savivaldybei tada buvo pateiktos bent 8 pretenzijos.

Savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė informavo, kad visos gautos pretenzijos buvo išnagrinėtos ir įvertintos.

"Kai kurios buvo tenkintos iš dalies, buvo pakeistos kai kurios pirkimo dokumentų sąlygos. Dėl to buvo nukeltas paraiškų pateikimo terminas", - sakė V. Marcinkevičienė.

Pasak jos, anksčiau "Vakarų ekspreso" aprašyta vilniečių įmonė, teikusi pretenziją, kreipėsi ir į teismą bei prašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones, t. y. stabdyti konkursą.

"Turime vieną bylą teisme. Teismas gavo tos įmonės ieškinį ir prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones, bet teisėjai atsisakė tai padaryti. Taigi, dėl teisminių ginčų procedūros nėra sustabdytos", - kalbėjo V. Marcinkevičienė.

Pokalbininkė minėjo, kad anksčiau gautose pretenzijose galimi konkurso dalyviai ginčijo kvalifikacinės atrankos kriterijų pastabas, mokumo koeficientą. Kai kurie ginčyti punktai buvo koreguoti, tačiau potencialiems dalyviams tai vėl netinka.

"Plaukia naujos pretenzijos, jau yra trys. Jos bus išnagrinėtos per 5 darbo dienas ir pirkimo procedūros bus atnaujintos", - sakė Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja, pridūrusi, kad dabar pasiūlymų statyti modernų baseiną Klaipėdoje bus laukiama iki mėnesio pabaigos.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder