Paskelbė gaisro gesinimo detales

Paskelbė gaisro gesinimo detales

Balandžio 25 d., penktadienį, apie vidurdienį Kuršių nerijos nacionaliniame parke, ties Alksnynės kontrolės postu, kilusį gaisrą ugniagesiai gesina trečią parą. Gaisro metu išdegė per 130 ha miško, kuriame augo kalnapušės. Gaisro priežastys ir nuostoliai paaiškės tik visiškai užgesinus gaisrą.

Pirmosios į įvykio vietą išskubėjo Klaipėdos ir Neringos, vėliau prisijungė Palangos, Kretingos ir Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Į gaisravietę skubiai atvykęs Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas perėmė gaisro gesinimo vadovavimą, Neringos savivaldybėje buvo paskelbta ekstremalioji situacija, kuri dar neatšaukta.

Gaisrui gesinti pasitelktas Krašto apsaugos ministerijos sraigtasparnis, vieną sraigtasparnį atsiuntė Latvijos kariškiai. Gaisrui malšinti pasitelktos Mažeikių, Plungės, Šiaulių, Panevėžio, Tauragės, Vilniaus priešgaisrinės pajėgos. Su liepsnomis kovoti padėjo miškininkai, kariškiai, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos darbuotojai. Į Neringą atvyko ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Mobilioji pajėgų koordinavimo grupė.

Penktadienį ir šeštadienį dirbo gausiausios pajėgos. Vienu metu buvo pasitelkta daugiau kaip 20 įvairių funkcijų gaisriniai automobiliai, dirbo daugiau nei 150 įvairių tarnybų pareigūnai ir darbuotojai.

Gaisro gesinimo darbus apsunkino smėlėti, klampūs privažiavimai ir keliai, kurie nepritaikyti sunkiosios technikos važiavimui. Dėl to priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos neišvengė nuostolių. Vienam gaisriniam automobiliui užklimpus smėlingame kelyje, prie jo privažiuoti nepavyko kitai technikai, automobilį pasiglemžė labai greitai plintanti ugnis. Laimei, ugniagesiai laiku pasitraukė, žmonės nenukentėjo. Penktadienį ugniagesiai daug laiko prarado dėl neišspręsto vandens paėmimo klausimo. Kol iš kitų apskričių atvyko speciali technika, galinti tiekti vandenį iš marių, vandens teko važinėti gaisriniais automobiliais.

Balandžio 26 d., šeštadienį, gesinimo darbams vadovaujant Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriui Remigijui Baniuliui, paskelbta gaisro lokalizacija – užgesinti atvira liepsna degantys plotai, incidento vietoje esančių pajėgų pakako gaisrui kontroliuoti. Sustabdytas sraigtasparnių darbas – kaimynams latviams padėkota už pagalbą, jie išvyko namo. Lietuvių sraigtasparnis liko budėti, tačiau jo paslaugų neprireikė. Toliau buvo vykdomas miško paklotės ir atskirų židinių gesinimas.

Balandžio 27 d., sekmadienį, padėtis gaisravietėje stabilizavosi, gaisro židinių ir galimų įsidegimo vietų sumažėjo, tačiau gesinimo darbai, išdegusių plotų perkasimas tęsiamas, daromos mineralinės juostos.

Balandžio 28 d., pirmadienį, situacija išlieka stabili. Smiltynėje dirba apie pusšimtis ugniagesių, apie 30 kariškių, 20 miškininkų, talkina kitų organizacijų darbuotojai. Priešgaisrinės pajėgos drėkina gaisravietę, gesina pavienius įsiplieskiančius miško paklotės židinius.

Tęsiant sudėtingą gaisro likvidavimą, Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba dėkoja ugniagesiams gelbėtojams, kolegoms iš kitų apskričių, visiems talkinusiems šį sudėtingą savaitgalį ir tebedirbantiems gaisro vietoje. Dėkojame Valstybės sienos apsaugos tarnybai, Neringos miesto savivaldybės merui ir administracijai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder