Pėsčiųjų tako istorijoje - jokių prošvaisčių

Pėsčiųjų tako istorijoje - jokių prošvaisčių

"Visiškas nesusipratimas", - tokiais žodžiais situaciją Herkaus Manto gatvėje apibūdina praeiviai. Iš buvusio dviračių tako padarytas pėsčiųjų takas jau keletą metų kelia galvos skausmą klaipėdiečiams.

Tiek pėstieji, tiek dviratininkai, keliaudami Herkaus Manto gatve, jaučiasi nesaugiai.

"Dviratininkai renkasi važiuoti šaligatviu, nes jie nesijaučia saugūs važiuodami viena gatve su autobusais. Perkėlus dviračių taką saugumo problema niekur nedingo, dabar nesaugūs jaučiasi ir dviratininkai", - pasakoja Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasūnas.

Savivaldybės atstovai teigia, kad jokie pokyčiai gatvėje neplanuojami.

"Techniškai nėra galimybės pėsčiųjų ir dviratininkų takus sutalpinti ant vieno šaligatvio. Herkaus Manto gatvė per siaura, o namų juk nepastumsi", - situaciją komentavo Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Pasak G. Kalasūno, prieš pusę metų viename posėdyje buvo vėl iškeltas šaligatvio klausimas, tačiau nuo to laiko nieko taip ir neįvyko.

Prieš mėnesį Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika užsiminė, jog šis klaipėdiečiams opus klausimas netrukus bus svarstomas Saugaus eismo komisijoje, tačiau dabar apie posėdį paklausus Savivaldybės ir kelių eismo atstovų, jie atsako, kad apie jokį planuojamą posėdį nieko negirdėjo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder