Politikai ruošiasi į komandiruotes

Politikai ruošiasi į komandiruotes

Darbą pradėjusi naujoji miesto Taryba jau planuoja būsimas komandiruotes. Šią vasarą daliai jų teks vykti į renginius Lenkijoje, Vokietijoje, Švedijoje.

Trečiadienį posėdžiavusi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narių komandiruočių į užsienį tikslingumui nustatyti komisija sprendė, kokie turėtų būti politikų komandiruočių prioritetai.

Meras Vytautas Grubliauskas teigė šiemet sudaręs gausesnę komisiją - anksčiau joje politikams atstovavo tik meras ir vicemerai, šiais metais pakviesti ir opozicijos atstovai.

Trečiadienį posėdžiavę meras V. Grubliauskas, laikinasis Savivaldybės administracijos vadovas Olegas Mariničius, vicemerai Arvydas Cesiulis ir Arūnas Barbšys, tarptautinių ryšių specialistai ir Tarybos opozicijos atstovas Arvydas Vaitkus pritarė siūlymui, kad prioritetai turėtų būti Klaipėdos partnerystė su kviečiančiu miestu, ekonominiai, politiniai ryšiai, tarptautinė politinė situacija.

Aptarti ir konkretūs kvietimai apsilankyti.

Birželio viduryje merui teks vykti į Lenkiją, Šceciną, miestą partnerį, kur vyks vietinė jūros šventė.

Birželio pabaigoje Vokietijoje vyks sveikų miestų regiono tinklo konferencija, į kurią planuojama deleguoti Tarybos narį, Klaipėdos universiteto rektorių Artūrą Razbadauską.

Liepos pabaigoje merui V. Grubliauskui reikės keliauti į Vokietiją - Klaipėdos miestui bus perduota Europos folkloro festivalio "Europiada" vėliava.

Rugpjūtį Švedijoje laukia "Baltic meeting point" konferencija, į kurią tikriausiai vyks vicemeras A. Barbšys ir Savivaldybės administracijos atstovai. Taip pat klaipėdiečiai pakviesti ir į festivalį Vokietijoje, Rostoke, tačiau dėl dalyvavimo pastarajame renginyje dar neapsispręsta.

"Beveik visais atvejais visur kviečiamas meras, bet visur dalyvauti aš tikrai negaliu, o kai negaliu, bandau ką nors deleguoti vietoj savęs. Bet būna atvejų, kai tiesiog yra prievolė pagal renginio svarbą, kad meras turi dalyvauti - patinka ar nepatinka, nori ar nenori, tai yra pareiga ir darbas", - komentavo V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder