Pritarta auditui Miesto tvarkymo skyriuje

Pritarta auditui Miesto tvarkymo skyriuje

Trečiadienį vyko pirmasis miesto Tarybos Kontrolės komiteto posėdis vadovaujant naujam pirmininkui Arvydui Vaitkui. Jame pritarta šių metų komiteto veiklos programai ir siūlymui atlikti auditą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriuje. Balsuojant susilaikė tik du komiteto nariai.

A. Vaitkus Kontrolės komiteto pirmininku paskirtas šiemet sausio 28 d. ir keičia Seime dirbti pradėjusią Ligitą Girskienę. "Šis komitetas yra didžiausias pagal narių skaičių. Suprantu, kad darbas jame tikrai nebus lengvas.

Šiandien jau esu gavęs labai daug klausimų ir pasiūlymų iš kolegų, ką reikėtų tikrinti.

Manau, kad pasiūlymų sąrašas per metus tik didės. Svarbiausias dalykas pirmame posėdyje - patvirtinti šių metų komiteto veiklos planą. Jis turėjo būti patvirtintas anksčiau, bet buvusiai komiteto pirmininkei tapus Seimo nare už ją to darbo niekas nepadarė. Pasitvirtinome komiteto veiklos programą ir pagal ją dirbsime kartu su miesto Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba", - sakė A. Vaitkus.

Dėl didelio visuomenės nepasitenkinimo

Kontrolės komiteto pirmininko teigimu, šiandien kelia daug klausimų ir Tarybos nariai, ir visuomenė. Ji daugiausia piktinasi dėl prastai tvarkomos miesto teritorijos. Ne tik dėl blogai arba iš viso nevalomo sniego, bet ir teritorijos tvarkymo vasarą, dėl lapų surinkimo rudenį, sulaužytos infrastruktūros, išklaipytų trinkelių, suniokotos žolės dangos Skulptūrų parke, atliekamų darbų kokybės, dėl sutarčių ir nepakankamų sankcijų rangovams, dėl sodinamų medžių, dėl galimai sugadinamos infrastruktūros ir daugybės kitų dalykų. Pasak A. Vaitkaus, Miesto tvarkymo skyriaus atžvilgiu gauta daugiausia nusiskundimų iš visuomenės.

Tad antras Kontrolės komiteto darbotvarkės klausimas buvo siūlymas atlikti auditą šiame skyriuje. Į šį komitetą didelės gyventojų grupės vardu kreipėsi Svetlana Riaba. Pasak jos, kreipimasis į Savivaldybės administraciją rezultatų nedavė. Jos laiške rašoma, kad problemos šiame skyriuje yra surūgusios ir įsisenėjusios, jau nekalbant apie tai, kad daug metų mieste sodinamos našlaitės.

Komiteto nariai, A. Vaikaus teigimu, pritarė siūlymui atlikti auditą todėl, kad sulaukta didelio nepasitenkinimo iš visuomenės.

Susilaikė tik Elida Mantulova ir vicemeras Arūnas Barbšys. Anot minėto komiteto pirmininko, toks komiteto sprendimas suteikia galimybę Kontrolės ir audito tarnybai įtraukti šį siūlymą į savo šių metų veiklos programą.

Komiteto nario Aido Kaveckio siūlymai atlikti auditus dėl Bastionų tilto, dėl Klaipėdos baseino, dėl tramvajaus studijos, dėl Atgimimo aikštės atidėti svarstyti kitame komiteto posėdyje, nes šiame A. Kaveckis nedalyvavo, o komiteto nariai turėjo jam klausimų.

Laukia kontrolierių

"Manęs nestebina šitas patikrinimas, manau, kad jis yra gana tendencingas, bet esu visiškai rami. Mes darome viską, ką galime, vykdome ir sutarčių kontrolę. Neįsivaizduoju, ką jie galėtų atrasti. Nebent miestas išsikels užduotį sniegą nuvalyti per dvi valandas, gal tada iš kosmoso kas nors mums padės, gal ką nors pasitelksime į pagalbą. Mes lauksime kontrolierių, tegu jie ateina ir tikrina.

Tikiuosi, kad patikrinimas bus objektyvus, tuo net neabejoju. Kai bus įvertinti mūsų darbai, aptarsime rezultatus", - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė ir patarė išeiti į miestą ir pasižiūrėti, ar tikrai sniegas yra nevalomas.

Patogiausias būdas SUŽINOTI DAUGIAU – sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder