Rimkų gyventojai toliau suks ratus

Rimkų gyventojai toliau suks ratus

Rimkų, Tiesios ir Kraštinės gatvių gyventojai nesulaukia valdininkų malonės. Miestiečiai prašė panaikinti draudimą už pervažos automobiliu kairėn sukti į Rimkų gatvę, tačiau Savivaldybės saugaus eismo komisija tam žalios šviesos neuždegė.

Redakcijai parašiusi Ieva tvirtino, jog vietos gyventojai, negalėdami tiesiausiu keliu - kairiniu posūkiu - pasiekti Rimkų gatvės, yra priversti važiuoti papildomus kilometrus, gaišti savo laiką ir papildomai deginti kurą. Sukti į kairę buvo uždrausta pernai vasarą "Lietuvos geležinkelių" prašymu, mat kitu atveju gali susidaryti kamščių geležinkelio pervažoje.

Apie problemą nemažai diskutuota ir Saugaus eismo komisijos posėdyje.

"Mums, gyventojams, prie ankstesnės tvarkos problemų nekildavo. Didelių avarijų nėra. Mūsų žiniomis, ženklas buvo pastatytas "Lietuvos geležinkelių" prašymu. Kilo minčių, ar tai nėra tiesiog stambaus verslo interesai. Tenka važiuoti aplinkkeliais, kad galėtume pasiekti savo namus", - posėdyje sakė vietos gyventojų atstovė.

Gyventojai siūlė uždrausti į Rimkų gatvę sukti sunkiasvorėms transporto priemonėms, o prieš pervažą pastatyti ženklą dėl saugaus atstumo laikymosi.

"Apie atvažiuojantį traukinį įspėjama. Jeigu pažeidėjas lenda po juo, tai jau avarinė situacija. Taip gali atsitikti bet kur. O kad toje vietoje liktų automobilis ant bėgių - techniškai neįmanoma. Siūlau leisti posūkį į kairę, bet uždrausti sukti sunkiasvoriam transportui", - posėdyje siūlė Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Tačiau Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika teigia, jog ženklas, draudžiantis transporto priemonėms sukti kairėn į Rimkų g., pastatytas dėl pačių gyventojų saugumo.

"Jeigu atsidursite mirties taške - susidarius spūsčiai stovėsite ant pervažos, o automobilyje sėdėsite su mažamečiu vaiku... Būtų nuostaba ir baimė, spės traukinys sustabdyti, ar ne. Pagrindinis rizikos šaltinis - traukiniai. Policija mano, kad ženklas, draudžiantis sukti į kairę, turi išlikti", - tikino M. Džermeika.

Posėdyje buvo pateikta keletas problemos sprendimo siūlymų - papildoma juosta, norintiems sukti kairėn, arba apsisukimo salelė. Visgi nuspręsta nieko nekeisti, o valdininkai įpareigoti paieškoti problemos sprendinių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder