ROTARY klubas "Aditė" švenčia dvidešimtmetį

ROTARY klubas "Aditė" švenčia dvidešimtmetį

Šiemet sukako 20 metų nuo moterų klubo "Aditė" įsijungimo į tarptautinį ROTARY klubą. Progos paminėti ir 20 vaikų padovanoti delfinų terapijos programos į Klaipėdos dramos teatrą susirinko daugelio miestų rotariečiai.

Kai 1905 metais Čikagoje buvo įsteigtas pirmasis ROTARY klubas, daug kas juokavo, kad taip vyrai susigalvojo pabėgti nuo žmonų, vaikų ir namų rūpesčių. Prieš trejus metus sukako 20 metų nuo moterų klubo "Aditė" sukūrimo, kuris buvo unikalus tuo, jog į vieną organizaciją subūrė taurių tikslų siekiančias moteris. 1996 m. vasarį klubas įregistruotas kaip "ROTARY International" (RI) klubas, tad šeštadienį buvo paminėtas šios registracijos 20-metis, į kurį susirinko aplinkinių regionų ROTARY klubų atstovai.

"Tai yra vienas iš solidžiausių Lietuvos ROTARY klubų, kuris buvo pirmasis Lietuvoje ir turbūt pasaulyje sujungęs moteris, kurios ir garsina "Aditės" vardą. Panašu, kad šie 20 metų prabėgo kaip viena diena - kiek daug prasmingų sumanymų ir darbų įgyvendinta - turbūt 20 dienų ir naktų tam neužtektų išpasakoti", - gražių žodžių pasipuošusioms moterims negailėjo vedantysis.

"Aditės" klubo prezidentė Vida Petraitienė nuoširdžiai dėkojo visiems atvykusiems į bendruomenės šventę.

"Bendrystės jausmas ir ryšys yra viena svarbiausių mūsų judėjimo krypčių. Esame stiprūs tiek, kiek stiprūs yra mūsų ryšiai, tad mes, rotariečiai, tai suprantame ir jaučiame", - tvirtino prezidentė žvelgdama į susirinkusiuosius.

Vakaro metu skambėjo ne tik draugiškos rotariečių diskusijos, muzika, tačiau buvo išgirsta ir 20 "Aditės" moterų sėkmės istorijų.

Beje, dėl labdaringos veiklos susibūrusios moterys to nepamiršo. Viso vakaro metu buvo renkamos lėšos delfinų terapijos programai. Buvo siekta net 20 vaikų padovanoti po tokį džiaugsmą - savaitės trukmės sveikatinimo programą, dažniausiai taikomą autizmu sergantiems vaikams. Ji vienam asmeniui kainuoja 800 eurų, tad iki tikslo reikėjo nebe tiek ir daug, kadangi dar prieš renginį jau buvo surinkta daugiau nei 5,3 tūkst. eurų, o likusią sumą viso vakaro metu buvo skatinami aukoti asmeniškai patys rotariečiai.

Buvo išskirtiniai

Klaipėdos Rotary klubas „Aditė“ – pavadintas senovės indų deivės, visatos ir dievų motinos, vardu – yra pirmasis Lietuvoje rotariečių klubas, kurio narės tik moterys. Įkurtas 1993 metais Nijolės Požarskienės, klubo pirmosios prezidentės, iniciatyva, RK „Aditė“ į tarptautinį ROTARY judėjimą įsijungė 1996 m. vasario 22 d., kai gavo savo čarterį iš Danijos Sct. Jacob rotariečių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder