Senamiesčio gaivinimo idėjų neišgirdo

Senamiesčio gaivinimo idėjų neišgirdo

Vakar akistaton su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku bei naujuoju Savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu stoję Klaipėdos pramonininkų asociacijos nariai iškėlė amžinąjį uostamiesčio klausimą - kaip bus gaivinamas senamiestis, tačiau konkretaus atsakymo nesulaukė.

Atsinaujinusi miesto valdžia savo susitikimą su verslinininkais pradėjo nuo planuojamų darbų pristatymo. Meras V. Grubliauskas išskyrė pagrindinius ateinančios kadencijos darbus, tarp kurių - Baltijos prospekto sutvarkymas, pietinio aplinkkelio ir baseino statybos, muzikinio teatro sutvarkymas.

"Kas pasikeis? Klausčiau, ką reikėtų keisti. Nenorėčiau, kad būtų keičiama nesiklausant, o po to girdėti "ne tą pakeitėte, ne taip pakeitėte, ne tuo pakeitėte", - šnekėjo V. Grubliauskas, verslininkams siūlęs bendrauti ir bendradarbiauti, o priėmus sprendimą jo nebekvestionuoti.

Netrukus naujas pareigas pradėsiantis S. Budinas tikino, jog per ateinančius metus jis yra pasiryžęs išspręsti vietų trūkumo darželiuose problemą, sutvarkyti Atgimimo aikštę ir spręsti personalo bei miesto turto valdymo klausimus.

Verslininkai miesto valdžios atstovams pabėrė klausimų, kurių nemaža dalis buvo susiję su smulkiuoju verslu ir pramogomis. Pavyzdžiui klausta, kada į paplūdimius žadama sugrąžinti mėlynąją vėliavą.

V. Grubliauskas priminė, jog miestas turėtą vėliavą prarado, nes "kažkas buvo neišvalyta". Esą miestas dėl didelės rinkodarinės vertės neatsisako ambicijų vėliavą susigrąžinti bent į Smiltynės paplūdimius, tačiau tam reikia nemažai investicijų, o praūžęs uraganas Feliksas šiuos planus atitolino bent metams.

Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus domėjosi, kaip planuojama sureguliuoti transporto srautus per Baltijos prospektą. Valdžios atstovai tik patvirtino, kad šis klausimas intensyviai sprendžiamas: žadamas pietinis aplinkkelis, kelio tiesimas Tauralaukyje, tad bėdos perspektyvoje esą turėtų išsispręsti.

Vis dėlto daugiausia klausimų verslininkams kilo dėl senamiesčio gaivinimo. Norėta išgirsti tvirtą nuomonę dėl jo ateities.

V. Grubliauskas pažadų nedalijo, nes "dar nesutariama, kas ten turėtų būti".

"Aš esu linkęs pritarti senamiesčio šurmuliavimui, bet tada reikia spręsti, ką daryti su gyventojais", - tvirto atsakymo nepateikė V. Grubliauskas.

Nors pramonininkai siūlė apmąstyti variantą transportą į senamiestį įleisti bent dieną, kad žmonės galėtų atvažiuoti papietauti, miesto vadovas įsitikinęs, kad miesto širdyje turėtų karaliauti žaliasis transportas ir pėstieji, o automobilius esą reikia įkurdinti šalia senamiesčio esančiose aikštelėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder