Startuoja baseino fotometraštis

Startuoja baseino fotometraštis

Dubysos g. 12 numeriu pažymėtame žemės ir tvoromis aptvertame sklype jau burzgia statybinė technika - prasidėjo paruošiamieji miesto baseino su sveikatingumo centru statybos darbai.

"Vakarų ekspresas" savo skaitytojams ir portalo www.VE.lt lankytojams buvo sudaręs galimybę nuolat stebėti, kaip kyla universalioji arena, vėliau - kaip buvo remontuojamas Pilies tiltas. Dabar tęsiame šią tradiciją ir kas savaitę ir dienraštyje, ir portale bus galima matyti, kaip įgyvendinamas projektas, kuriam Vyriausybė dar 2012 m. suteikė nacionalinės svarbos objekto statusą.

Šalia būsimojo baseino stovinčios "Švyturio" arenos administracija maloniai sutiko bendradarbiauti su dienraščiu, tad kas savaitę mūsų skaitytojai galės matyti, kaip keičiasi statybvietė žvelgiant nuo arenos stogo.

TAŠKAS. Šalia būsimojo baseino stovinčios "Švyturio" arenos administracija sudarė galimybes mūsų skaitytojams kas savaitę pamatyti, kaip keičiasi statybvietė žvelgiant nuo arenos stogo. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Rugsėjo pradžioje statybos rangos sutartį su Klaipėdos savivaldybe pasirašė viešųjų pirkimų konkursą laimėjusios AB "Axis Industries" ir UAB "Deglas", veikiančios pagal jungtinės veiklos sutartį. Rangovas visus statybos ir baseino įrengimo darbus įsipareigojo atlikti per 14 mėnesių nuo sutarties pasirašymo dienos. Sutartyje taip pat yra numatyta galimybė darbų pabaigimo terminą pratęsti 4 mėnesiams.

Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė - 15,823 mln. eurų. Daugiau nei 11,1 mln. eurų projekto įgyvendinimui bus skirta iš ES struktūrinių fondų, 1 mln. eurų iš valstybinių lėšų. Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis - 3,72 mln. eurų.

Baseiną su sveikatingumo centru projektavo Olandijos kompanija "Slangen + Koenis architects" kartu su Lietuvos architektų biuru "Clouds architektai".

Multifunkcinis centras bus suskirstytas į keturias funkcines erdves: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūroms skirtą zoną. Centre bus integruotas 10-ies plaukimo takelių, 50 metrų ilgio ir 25 metrų pločio baseinas su pažangiausiomis Lietuvoje technologijomis - kilnojamu baseino dugnu, galimybe padalinti baseiną į kelis 25 metrų ilgio baseinus arba vienu metu naudoti ir 50 metrų, ir 25 metrų ilgio takelius, modernia vandens valymo ir oro srautų valdymo sistema bei kt.

Čia taip pat bus įrengta vienintelė Lietuvoje specializuota nardymo šachta, kurios gylis sieks 9 metrus, o plotis - 8 metrus. Ji bus pritaikyta ir profesionalių narų rengimui, o vienu metu šachtoje galės treniruotis iki 15 narų.

Trijų aukštų baseino su sveikatingumo centru pastatas atitiks aukščiausius energinio efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių naudojimo standartus. Bendras jo plotas sieks daugiau nei 7,4 tūkst. kv. metrų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder