Sugalvojo prisiminti rinkiminius reikalus

Sugalvojo prisiminti rinkiminius reikalus

Vakar Klaipėdos savivaldybės Etikos komisija sprendė, ar pradėti tyrimą dėl vicemero Artūro Šulco rinkimų kampanijos finansavimo.

Komisijos pirmininkė Aldona Staponkienė nurodė, kad gautas buvusios miesto Tarybos narės Ligitos Girskienės prašymas svarstyti A. Šulcą dėl galimai padarytų viešųjų ir privačių interesų derinimo pažeidimo valstybės tarnyboje.

"Kalbama apie deklaracijas. A. Šulcas gavo piniginę paramą Seimo rinkimams iš Leono Makūno kaip fizinio asmens ir Vaidos Žvikienės, kurie, kaip nurodo pareiškėja, gali būti susiję, nes A. Šulcas buvo "Klaipėdos vandens" stebėtojų komisijos pirmininkas, o L. Makūnas - tos įmonės vadovas. Bet nurodoma, kad L. Makūnas teikė paramą kaip fizinis asmuo, kaip senas A. Šulco bendrapartietis. Mes tos aplinkybės net negalėjome vertinti, nes vertinome visumą, kad yra praėjęs terminas kreiptis į Etikos komisiją", - aiškino A. Staponkienė.

Pasak jos, nuo galimų pažeidimų yra praėję daugiau nei metai, o teisės aktai numato, kad Etikos komisija gali atlikti tyrimą tik tuomet, kai dar nėra praėjęs būtent toks laikotarpis. Tačiau A. Staponkienė pridūrė, kad L. Girskienė taip pat kreipėsi ir į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

"VTEK tikrai išnagrinės tą skundą ir bus priimtas sprendimas", - sakė Etikos komisijos pirmininkė.

Pats A. Šulcas "Vakarų ekspresui" sakė, kad jeigu dėl minėtos paramos rinkimams būtų kilę kokių nors įtarimų, jos skyrimas būtų buvęs atmestas.

"Kiekvienas centas, kuris per rinkimus ateina į sąskaitą, yra tikrinamas - ar gali būti iš to šaltinio, ar negali. Po to, jau po rinkimų, atliekamas auditas, tikrina nepriklausomi auditoriai, viską sutikrino, viskas buvo gerai", - sakė A. Šulcas.

Pasak politiko, bendrapartiečiai L. Makūnas ir V. Žvikienė skyrė lėšų jo rinkiminei kampanijai kaip fiziniai asmenys, ne kaip juridinių asmenų atstovai.

"Su Leonu Makūnu mane sieja bičiulystė jau apie dvidešimt metų, ir šeimomis draugaujame. Jeigu jau būtume norėję padaryti ką nors ne taip, būtų davęs man pinigus į rankas ir būčiau pats pervedęs, bet aš dariau viską sąžiningai, pagal įstatymą", - komentavo vicemeras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder