Sveikatos priežiūros centrai dirbs ir per šventes

Sveikatos priežiūros centrai dirbs ir per šventes

Kad su COVID-19 kovojančioms ligoninėms šventiniu laikotarpiu tektų mažesnis krūvis, šventinėmis dienomis lieka dirbti ir pirminės sveikatos priežiūros centrai. Klaipėdos miesto pirminės sveikatos priežiūros centrai – tiek įsteigti savivaldybės, tiek privatūs – be jau įprastinės veiklos, paslaugų teikimą užtikrins gruodžio 25, 26, 27 d., sausio 2 ir 3 d.

Užtikrinti pagalbą gyventojams šiomis dienomis sveikatos priežiūros centrus įpareigoja Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo-Sveikatos apsaugos ministro sprendimas.

„Klaipėdos sveikatos priežiūros įstaigos supratingai ir geranoriškai susitelkia vardan bendro tikslo – kad kiekvienam, kuriam per šventes prireiks medikų pagalbos, ji būtų suteikta. O aš visus kviečiu elgtis atsakingai ir supratingai, saugoti save ir kitus – kad medikai nebūtų apgulti pacientų ir pagalbą kiekvienam besikreipiančiam galėtų suteikti laiku. Linkiu, kad niekam medikų pagalbos šiomis dienomis neprireiktų, o prireikus – būtinais atvejais ir labai atsakingai naudotis galimybe. Sveikata ir saugumas brangiausi dalykai”, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šventinį laikotarpį lieka dirbti ir Klaipėdos mobilus punktas bei Karščiavimo klinika.

Mobilus punktas paslaugas ketina teikti kiekvieną dieną, be nė vienos išeiginės dienos. Nors ministro sprendime numatyta, kad mobilūs punktai privalo veikti gruodžio 25-27 bei sausio 2-3 d., Klaipėdos mobilus punktas lieka dirbti ir gruodžio 24 bei sausio 1 dienomis.

Karščiavimo klinika gruodžio 25-27 bei sausio 2-3 d. privalo užtikrinti paslaugas ne mažiau kaip 4 val. per dieną, tačiau Klaipėdos karščiavimo klinikos darbuotojai pasiryžę teikti paslaugas tiek, kiek reikės.

Pajėgas stiprina ir Klaipėdos vaikų ligoninė – čia budės papildomos medikų komandos. Suaugusius COVID-19 pacientus gydančios ligoninės taip pat yra numačiusios papildomą darbuotojų ir lovų rezervą, jei to prireiktų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder