Tarybos posėdis nuotoliniu būdu: nereikalingas ar neįmanomas?

Tarybos posėdis nuotoliniu būdu: nereikalingas ar neįmanomas?

LR prezidentas Gitanas Nausėda vakar pasirašė Vietos savivaldos įstatymo pakeitimą, leidžiantį dėl nepaprastosios padėties, ekstremaliosios situacijos ar karantino savivaldybių tarybų posėdžius organizuoti nuotoliniu būdu pasitelkiant elektroninių ryšių priemones, tačiau Klaipėdoje artimiausiu metu organizuoti Tarybos posėdį nuotoliniu būdu neketinama.

Klaipėdos savivaldybės tarybos narė Nina Puteikienė jau kreipėsi į merą su prašymu organizuoti Tarybos posėdį ir spręsti klausimus, susijusius su ekstremalia situacija ir karantinu. Politikė įsitikinusi, kad 31 Tarybos narys greičiau nei vienas meras ir administracijos direktorius surastų sprendimus, kaip aprūpinti Klaipėdos miesto ligonines reikalingomis priemonėmis ir įranga tyrimams bei gydymui nuo COVID-19 viruso, kaip organizuoti nuotolinį moksleivių mokymą, kultūros įstaigų darbą nuotoliniu būdu.

"Manau, kad Taryba, atsižvelgdama į šiandien susiklosčiusią situaciją, turėtų peržiūrėti ir keisti biudžetą bei strateginį planą. Pritariu Sauliaus Budino siūlymui, kad šiuo metu ne laikas rinkti vietinę rinkliavą už automobilių stovėjimą, o Viešosios tvarkos skyriaus specialistai geriau pasitarnautų, padėdami kitiems Savivaldybės administracijos skyriams. Pavyzdžiui, sudarydami sąrašą žmonių, priklausančių rizikos grupei, kad jie būtų aprūpinti maistu",- svarstė N. Puteikienė.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas priminė, kad Tarybos posėdžiai pagal reglamentą gali būti organizuojami kartą per tris mėnesius, tad prievolės juos rengti kiekvieną mėnesį nėra.

"Galimybė organizuoti Tarybos posėdį nuotoliniu būdu suteikta tik neatidėliotiniems klausimams spręsti. Dabar tokių klausimų nėra. Klausimus, susijusius su ekstremaliąja ir nepaprastąja padėtimi ir karantinu, anot miesto vadovo, sprendžia Ekstremaliųjų situacijų komisija. Jos pirmininkas Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis šiuo metu turi daugiau galimybių, tarp jų ir naudoti rezervo lėšas", - aiškino meras.

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų poskyrio vedėjas Darius Kuodys patikino, kad ir techninių galimybių organizuoti tokį posėdį pagal nurodytas sąlygas šiuo metu Klaipėdos savivaldybėje nėra.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder