„Tiesiog netikiu, kad taip galėtų atsitikti"

„Tiesiog netikiu, kad taip galėtų atsitikti"

BNS agentūra praneša, kad Baltarusijos autoritarinis lyderis Aleksandras Lukašenka nurodė šalies Vyriausybei pateikti siūlymus, kad komerciniai kroviniai būtų nukreipti iš Klaipėdos uosto į kitus uostus. Klaipėdos uosto vadovas netiki, kad Baltarusija imsis tokių žingsnių.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas sako, kad kol kas Klaipėdos uoste jokių krovinių pasitraukimo požymių nematyti. Penktadienį Lietuvos uoste Baltarusijos krovinių yra.

"Kol kas neturime jokių signalų. Man sunku ką nors pasakyti už Birių krovinių terminalą, gal jo vadovas turi daugiau informacijos. Bet uoste matome ir laivus, ir vagonus. Laivų su baltarusišku kroviniu turėtų būti ir šeštadienį, ir sekmadienį, ir pirmadienį", - sakė A. Latakas.

Uosto vadovas teigia neįsivaizduojąs, kaip ekonomikos atžvilgiu būtų galima visa tai greitai padaryti. "Baltarusiams būtų labai nuostolinga pradėti nukreipti tuos krovinius kitur. Vienas dalykas, tam reikia galimybių ir gerai pasiruošti: turėti būtiną infrastruktūrą, geležinkelius, suderintą visą logistikos grandinę. Tai nėra taip paprasta. Kalbame ne apie vieno treilerio atvežimą, o apie ešelonus", - kalbėjo A. Latakas.

Tačiau Klaipėdos uosto vadovas sakė negalįs būti tikras dėl politikų sprendimų. "Jeigu būtų priimtas toks politinis sprendimas, politikai turėtų numatyti tai, kas laukia Baltarusijos, 10 milijonų jos žmonių. Iš ko jie gyvens? Žaliavos, ko gero, yra greičiausias būdas užsidirbti valiutos.

Man sunku sugalvoti, per kur tas krovinys galėtų išeiti taip greitai. Žinoma, kartais priimami ir neracionalūs sprendimai, pavyzdžiui, karo metu, būna, žmonės pameta logiką, daro politinius sprendimus, kurie jiems įdomūs, ir viskas. Aš tiesiog netikiu, kad taip galėtų atsitikti. Juk pasirašyti kontraktai ne tik su pirkėjais, bet ir su visais kitais logistinės grandinės dalyviais, kurių daugybė. Jeigu taip būtų daroma, vadinasi, nebesivadovaujama sveiku protu. Tikrai nenorėčiau nieko prognozuoti, nes negali garantuoti, ką nuspręs politikai", - teigė Uosto direkcijos vadovas.

Susisiekti su BKT generaliniu direktoriumi Vidmantu Dambrausku nepavyksta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder