Valdininkams padėti siūlosi buvę kolegos

Valdininkams padėti siūlosi buvę kolegos

Klaipėdos savivaldybėje praėjusią savaitę rinkosi keletą ar net keliolika metų šios įstaigos koridorius mynę buvę darbuotojai. Aktyvūs miestiečiai net pasiryžę savanoriauti - pasidalinti savo patirtimi su jaunesniais kolegomis.

Pensinio amžiaus sulaukusių ir darbą savivaldybėje palikusių kolegų susitikimą sumaniusi surengti buvusi aplinkosaugininkė Dalia Žukienė sakė, jog norėjosi padaryti tai, ko anksčiau savivaldybė niekada nerengė.

Į kvietimą susitikti buvusioje darbovietėje atsiliepė apie 20 dabar jau pensinio amžiaus žmonių, pareigas ėjusių 1990-2013 metais. Pasak D. Žukienės, buvo nelengva surinkti buvusių kolegų kontaktus. Vėliau keletas paprasčiausiai atsisakė motyvuodami išlikusiomis nuoskaudomis, tad susitikime dalyvo 15.

"Išeinant į pensiją yra ir psichologinis, ir finansinis momentas. Žmogus į darbą eina kaip į antrus namus, o staiga nieko nebėra. Manau, kad įstaigos žmones į pensiją turėtų gražiai išlydėti, nestumdyti", - teigė D. Žukienė.

Buvusius darbuotojus sveikinęs meras Vytautas Grubliauskas dėkojo jiems už darbui paskirtus metus bei energiją ir linkėjo tvirtos sveikatos.

"Sau ir kolegoms linkiu dirbti taip, kad atsidūrę jūsų vietoje jaustumėmės patogiai ir oriai", - sakė jis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas apgailestavo, kad idėja suburti į pensiją išėjusius darbuotojus kilo tik dabar.

"Būdamas vienas iš administracijos vadovų jaučiuosi lyg ir kaltas, kad mes per tiek laiko nesugalvojom tokio renginio. Bet tikiuosi, kad kitą kartą susirinksime nebe savivaldybėje, o, pavyzdžiui, koncertų salėje", - kalbėjo V. Karmanovas.

"Manau, kad žmonės, kurie išeina į pensiją, gali savanoriauti. Mes juk turim praktikos, stažavomės, galėtumėme savanoriauti - konsultuoti kolegas, jei jie to norėtų. Savivaldybė neturi tokių tradicijų", - įsitikinusi D. Žukienė.

Tokį pasiūlymą šiuo metu dirbantieji savivaldybėje priėmė teigiamai, tačiau patys pasiūlymo autoriai pripažino, kad dar reikėtų apgalvoti, kaip šis konsultavimas vyktų.

V. Grubliauskas savo ruožtu iškėlė pasiūlymą į pensiją išeinantiems darbuotojams palikti pažymėjimą, kad žmonės darbovietėje galėtų apsilankyti be apribojimų - šiuo metu patekti pas valdininkus neleidžia įrengti magnetiniai užraktai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder