Vandenvietės transformacija: procesas juda

Vandenvietės transformacija: procesas juda

Galimybių studiją dėl nebeveikiančios antrosios vandenvietės panaudojimo rengiantys specialistai sutinka, kad čia būtų tikslinga įrengti sporto centrą toms sporto šakoms, kurioms šiuo metu labiausiai stinga uždarų treniruočių salių.

Atlikę sportininkų bendruomenės apklausą, studijos rengėjai nustatė, kad Klaipėdoje jaučiamas didžiausias poreikis uždarų erdvių, kur būtų galima žaisti badmintoną, rankinį, tenisą, salės futbolą bei akmenslydį. Taip pat stinga vietų, kur būtų galima žaisti ledo ritulį bei vesti dailiojo čiuožimo užsiėmimus.

Galimybių studija dar nėra baigta, bet jos rengėjai vakar uostamiesčio Savivaldybės atstovams jau pristatė tarpines išvadas.

"Studijos rengėjai ieško būdų, kad šis objektas būtų ir energiškai taupus. Pasirodo, kad gaminant ledą generuojama ir šiluma. Tad, pasak galimybių studijos rengėjų, tikslinga būtų įrengti dvi ledo aikštes, kad kartu būtų apšildytos kitos centre planuojamos sporto aikštelės", - minėjo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Preliminariai skaičiuojama, kad investicijos į tokį objektą galėtų siekti apie 11 mln. eurų. Suvokiama, kad Savivaldybė savo lėšomis nebūtų pajėgi įgyvendinti tokio projekto, tad, pasak E. Mantulovos, dabar norima pasiruošti taip, kad ši idėja būtų įdomi privačiam verslui.

Studijos rengėjų skaičiavimu, tokia investicija verslui galėtų būti patraukli, jei koncesijos terminas būtų ne trumpesnis nei 15 metų.

"Visi suvokiame, kad toks projektas negalės būti labai greitai realizuotas, nes dar turi būti užbaigtos ir naujojo miesto bendrojo plano rengimo procedūros, taip pat turi būti atlikti projektavimo darbai", - sakė Savivaldybės atstovė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder