Viešosiose įstaigose panoro vystymo stalų

Viešosiose įstaigose panoro vystymo stalų

Klaipėdos politikai susirūpino mažylius auginančiomis mamomis. Prašoma kitų metų miesto biudžete numatyti lėšų vystymo stalams Savivaldybei priklausančiose įstaigose įrengti.

Taip pat prašoma, kad, rengiant naujus investicinius projektus, nebūtų pamiršti ir mažus vaikus auginančiųjų poreikiai. Tikimasi, kad atnaujinant miesto parkus bus įrengtos vietos, kur mamos patogiai galės ne tik pervystyti kūdikius, bet ir juos pažindyti.

"Dabar dažnai mieste sutvarkyti vaiko higienos poreikius tenka bet kur ant suoliuko, bendro naudojimo kėdės. Kur tik pati nesu keitusi vaikams sauskelnių", - esamą situaciją nupasakojo šios idėjos iniciatorė, politikė Jurgita Choromanskytė.

Jos žiniomis, vystymo stalų kainos rinkoje svyruoja nuo 20 iki 300 eurų. Tad prašoma kitų metų biudžete numatyti bent 5 tūkst. eurų jiems įsigyti bei įrengti.

Vakar vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje buvo pritarta tokiam siūlymui. Tačiau posėdyje dalyvavusi aktyvi mama Alina Andronova tikino, kad to tikrai nepakaks. "Tik pervystymo lentos mamų netenkina. Ir pamaitinti kūdikių nėra kur", - pabrėžė ji.

"Suprantu, kad įrengti mamos ir vaiko kambarius, kokie yra prekybos centruose - brangu. Bet galima į viską pažiūrėti kūrybiškai. Juk prie parkų veikia įvairios Savivaldybės bei privačios įstaigos. Jos galėtų atverti duris mamoms su vaikais, leisti pervystyti vaiką, virtuvėlėje pasišildyti maistelį", - išeitį siūlė J. Choromanskytė.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder