Vietoj vandenvietės - mokslo ir kultūros židinys?

Vietoj vandenvietės - mokslo ir kultūros židinys?

2010-aisiais Klaipėdos politikams nusprendus uždaryti miesto antrąją vandenvietę, imta svarstyti, kas galėtų būti jos vietoje. Vis labiau linkstama prie mokslo, kultūros ir laisvalaikio centro vizijos.

Šį klausimą jau ne pirmą kartą svarstė ir Klaipėdos savivaldybės Tarybos Kolegija. Apie 3 ha ploto sklypą norima skirti visuomenei, pritaikyti švietimo, sporto ir saviraiškos reikmėms.

"Antrojoje vandenvietėje buvo numatyta visuomeninė paskirtis, bet rengiant galimybių studiją Savivaldybės administracijoje kilo diskusija ir teikiame dvi alternatyvas", - sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

UAB "Nacionalinis projektų rengimas", rengusios galimybių studiją, atstovas Eimantas Galkevičius pristatė dvi išgrynintas vandenvietės pritaikymo alternatyvas įvairioms veikloms: parduoti sklypą gyvenamiesiems pastatams statyti arba kurti mokslo ir technologijų populiarinimo, kultūros ir laisvalaikio centrą.

Pasak A. Velykienės, jau buvo atsiradęs potencialus investuotojas, pasiryžęs imtis darbo, tačiau "Klaipėdos vanduo" paskaičiavo, kad vien teritorijos išvalymas ir sutvarkymas kainuotų apie 2 milijonus litų, o tai - gana didelė našta.

Tarybos Kolegija suabejojo, ar verta imtis nepigaus projekto, tačiau galiausiai pritarė antrajai alternatyvai - mokslo ir technologijų populiarinimo, kultūros ir laisvalaikio centro kūrimui.

"Apsibrėžiame kryptį ir deklaruojame, į ką žiūrėtume ateityje", - apibendrino meras Vytautas Grubliauskas.

A. Velykienė tikino, kad bent porą metų jokių didesnių pokyčių vandenvietės teritorijoje tikėtis neverta.

"Kol nėra pakeistas dabartinis miesto Bendrasis planas, kuriame šiai teritorijai numatyta infrastruktūros paskirtis, šios vietos vystymui realių galimybių nėra. Galima kalbėti apie teritorijos išvalymą, paruošimą investicijoms, tačiau be 2017 metų jos realiai vystyti negalėsime", - sakė A. Velykienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder