Vietoje pelkių - modernus aikštynas

Vietoje pelkių - modernus aikštynas

Uostamiesčio moksleiviams sudaromos galimybės komfortiškai sportuoti lauke. Šiuos mokslo metus atnaujintais aikštynais pasitiks "Versmės" progimnazija ir Vytauto Didžiojo gimnazija, darbai prasidės dar kelių mokyklų stadionuose.

Vakar rangos darbų sutartį su "Verdenės" progimnazijos bei "Žemynos" gimnazijos aikštynus tvarkysiančia bendrove pasirašęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas priminė, kad mokyklų sporto aikštynų programa tęsis 6 metus. Planuojama išleisti apie 7 milijonus eurų.

"Verdenės" progimnazijos sporto aikštyno atnaujinimas atsieis per 872 tūkst. eurų. Bus įrengti lengvosios atletikos bėgimo takai, krepšinio, tinklinio, teniso, kvadrato aikštelės bei futbolo stadionas su dirbtine žole. Aikštynas bus aptvertas, apšviestas, bus įrengtos vietos žiūrovams sėdėti.

Preliminariai skaičiuojama, kad šios progimnazijos moksleiviai naują aikštyną galės išbandyti 2019 metų rudenį.

"Labai laukėme šios žinios. Dabartinis mūsų stadionas nuolat užsemtas, tad juokaudavome, kad turime ir baseiną", - naujiena džiaugėsi "Verdenės" progimnazijos direktorė Rima Bėčiuvienė. Ji minėjo, kad atnaujintu sporto aikštynu galės naudotis ir miestiečiai.

Šios progimnazijos moksleiviai dabar eina sportuoti į šalia esančios "Žemynos" gimnazijos aikštynus. Beje, injekcijų sulauks ir šios gimnazijos aikštynai. Už 230 tūkst. eurų ketinama atnaujinti 5 mažąsias aikšteles. Pasak rangovų, čia darbai bus pradėti jau liepą ir truks maždaug keturis mėnesius.

Savivaldybės atstovų duomenimis, šiemet planuojama atnaujinti ir prie Vydūno gimnazijos esančią universalią futbolo aikštę. Krepšinio-tinklinio aikštelės bus atnaujintos ir šalia Hermano Zudermano gimnazijos bei prie Gedminų progimnazijos. Šiuos mokslo metus atnaujintais aikštynais pasitiks "Versmės" progimnazija bei Vytauto Didžiojo gimnazija.

Tiesa, jau turintys karčios patirties, kai atnaujinti sporto aikštynai greitai "nusidėvi", valdininkai apeliuoja ir į naudotojų sąžinę.

"Kiekviena atnaujinta infrastruktūra reikalauja atitinkamos priežiūros. Esame nusprendę naujai sutvarkytas mokyklų aikšteles, kuriomis naudosis ir miesto bendruomenė, perduoti Sporto bazių valdymo centrui, kad jos būtų kvalifikuotai prižiūrėtos", - minėjo S. Budinas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder