Vietoje sandėlio - apartamentai

Vietoje sandėlio - apartamentai

Senamiesčio vaizdą darkančio, nuolat grafičiais išterlioto buvusio silkių sandėlio vietoje planuojama įrengti patrauklų gyvenamosios ir komercinės paskirties pastatą. Tuomet būtų įgyvendintas antrasis projekto "Danės užutėkis" etapas ir šalia "Meridiano" atsirastų dar viena vizualiai patraukli erdvė.

Tačiau projekto vykdytojai - bendrovės "Inreal valdymas" atstovai - apgailestauja, kad statybų pradžios vis dar nematyti, mat niekaip nepavyksta gauti statybos leidimo.

"Jau seniai deriname, bet statybos leidimo vis dar negauname. Kuo greičiau pradėti statybas aktualu ne tik mums, bet ir visuomenei, nes dabar esantis raudonų plytų statinys tikrai nepuošia Danės krantinės", - sakė "Inreal valdymo" marketingo ir komunikacijos vadovė Rūta Merčaitienė.

Tad esą, kol nėra statybos leidimo, bendrovė nenori detalizuoti visų projekto smulkmenų.

"Vizualizacijose aiškiai matyti, kaip viskas turėtų atrodyti, kai įgyvendinsime projektą iki galo", - lakoniška buvo R. Merčaitienė.

Pasak jos, gavus statybos leidimą, šio pastato statybas pavyktų užbaigti per pusantrų metų.

"Aš asmeniškai esu pritaręs šiam projektui, todėl negaliu pasakyti, dėl ko stringa leidimas. Matyt, kitos institucijos turėjo pastabų. Pagal įstatymą reikia gauti 17 įvairių institucijų sutikimą. Tiesa, kartais sąrašas gali būti ir trumpesnis", - sakė Savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius.

Statybos leidimų poskyrio vedėja Rima Liudžiuvienė informavo, kad pirmą kartą šis projektas į sistemą buvo įkeltas tik pernai lapkritį. Tuomet esą pastabų jam turėjo Savivaldybės Paveldosaugos bei Architektūros skyriai, bendrovė "Klaipėdos vanduo", Valstybinė darbo inspekcija, Klaipėdos visuomenės sveikatos centras bei Kultūros paveldo departamentas.

"Pakartotinai pataisytą projektą mums pateikė visai neseniai - liepos 15 dieną. Į sistemą jis bus įkeltas liepos 19 dieną ir per 20 dienų visos institucijos vėl pateiks savo vertinimus. Tad jei šį sykį pastabų nebus, gali būti, kad bus išduotas statybos leidimas", - sakė R. Liudžiuvienė.

2006-aisiais, kai bendrovė "Invalda Real Estate" pradėjo įgyvendinti tuo metu "Jono namais" vadintą projektą, buvo skelbiama, kad po rekonstrukcijos sandėlyje įsikurs parduotuvėlės, barai, restoranai.

Istorija

Buvusioje "Klaipėdos konditerijos" teritorijoje XVI-XVII amžiuose stovėjo Šv. Jono parapijos ir Šv. Mikalojaus krašto (lietuvių) bažnyčios. Nusprendus miestą sutvirtinti pylimais, 1627 m. buvo nutarta lietuvių bažnyčią nugriauti. Vėliau šiame sklype stovėjo jūros druskos sandėlis.

1854 m. kilusio didžiojo gaisro metu visi palei Danės upę stovėję sandėliai sudegė. Po trejų metų Šv. Mikalojaus bažnyčios vietoje buvo pastatytas silkių rūšiavimo sandėlis. XIX a. 8 dešimtmetyje Klaipėdai netekus silkių rūšiavimo teisės, pastatas buvo išnuomotas pirkliams kaip paprastas sandėlis.

Pokario metais šioje teritorijoje pradėjo veikti saldainių fabrikas. Įmonės teritorija buvo aptverta tvoromis, pristatyta daug gamybinių ir pagalbinių statinių. Įmonė išsaugojo senąjį sandėlį - buvo paliktos visos senosios medinės laikančiosios konstrukcijos, pastatas buvo apmūrytas raudonomis molio plytomis, naujai perdengtas stogas. Iš vakarų pusės buvo pristatytas priestatas, šiek tiek pakoreguota stogo forma - vietoje valminio įrengtas dvišlaitis. Taip pat buvo užmūryti upės pusėje buvę vartai. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder