Vyriausias architektas pasijuto miesto vadovu

Vyriausias architektas pasijuto miesto vadovu

Vykstant deryboms dėl naujojo Klaipėdos senamiesčio centrinės dalies detaliojo plano koncepcijos keistai pasielgė savivaldybės vyriausiasis architektas Almantas Mureika - jis paveldosaugininkams nusiuntė raštą, nesuderintą su vadovybe ir pateikė savo poziciją kaip miesto nuomonę.

Keisčiausia, kad A. Mureikos rašte Kultūros paveldo departamento (KPD) vadovybei pateikta pozicija prieštarauja savivaldybei. Dėl to valdininkui gresia rimti nemalonumai - pjau pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl galimai viršytų įgaliojimų, o jeigu miestas dėl to patirs žalos, jam gali tekti stoti ir prieš teismą.

Šiuo metu galioja 2004 metais parengtas senamiesčio dalies, kuriame yra senoji turgavietė, detalus planas, bet laikoma, kad jis neatitinka šiandienos realijų ir tik pakenktų šiam kvartalui - dokumente numatyta didesnė užstatymo, teritorijos išskirstymo mažais sklypeliais galimybė, neišspręstos parkavimo ir eismo problemos, be to, kyla grėsmė turgaus išnykimui.

Tuo tarpu antrus metus už Europos Sąjungos lėšas rengiamoje koncepcijoje numatoma turgavietės konversija ją išsaugant ir atveriant daugiau erdvių miestiečiams, teigiama, kad naujasis planas išspręstų ir daugiau problemų. Tačiau ją jau 4 kartus atsisakė tvirtinti KPD Klaipėdos padalinys, tad miesto vadovai nutarė kreiptis tiesiogiai į departamento vadovybę, kurios sudaryta komisija ir vertins koncepciją, pritars jai arba ne.

Na, o A. Mureikos rašte ši koncepcija "sumalama į miltus" - architektas nurodė, kad jos rengėjai darbą atliko nekokybiškai, neatsižvelgdamas į sąlygas. Tiesioginis šio valdininko vadovas - savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas bei administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė apie šį raštą nieko nežinojo ir jo nederino, neinformuoti ir kiti kolegos.

Aiškinamasi, dėl kokių priežasčių A. Mureika taip pasielgė.

"Tai beprecedentis atvejis - jis buvo tik vienas iš derinančių asmenų, bet savo prieštaraujančią poziciją pateikė kaip miesto.

Kas lėmė tokį elgesį, bus išsiaiškinta ir įvertinta, o jeigu bus įžvelgta žala, apie tai kalbėsime atskirai", - vyriausiojo architekto poelgį vertino miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder