Simona Šakinytė: "Gyvūnai mus girdi be žodžių"

Simona Šakinytė: "Gyvūnai mus girdi be žodžių"

"Gal trečias kartas nemeluos", - viltingai šypsosi Klaipėdos dramos teatro aktorė Simona Šakinytė, jau trečius metus iš eilės tampanti pretendente į "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendiją.

"Jau dabar jaučiuosi nugalėtoja. Vien todėl, kad tiek daug žmonių už mane balsavo pirmajame etape. Man net buvo keista, kad žmonės, kurių aš net gerai nepažįstu, agitavo kitus balsuoti už mane. Aš tai vertinu kaip balsavusiųjų meilę gyvūnams, nes viliuosi, kad būtent už mano rūpestį mūsų visų augintiniais ir buvau nominuota šiai premijai. Nežinau, kas mane vėl pasiūlė į šį konkursą", - kaip visada entuziastingai ir džiaugsmingai žodžius bėrė aktorė.

O kad gyvūnų labui ji atiduoda kone visas savo jėgas, kurios dar lieka po intensyvių repeticijų teatre, byloja patys darbai. Per pastaruosius metus VšĮ gyvūnų globos namai "Linksmosios pėdutės", kurių viena steigėjų yra ir pati Simona, pradėjo vykdyti ne vieną įdomų projektą. Vienas jų - nemokamos kaniterapijos paslaugos seneliams.

"Tiesiog atvažiuojame su apmokytais šunimis į senelių namus ir leidžiame jiems pasidžiaugti gyvūnų artumu. Jūs neįsivaizduojate, kaip senoliai mūsų laukia, jie džiaugiasi šunimis dar labiau nei maži vaikai", - džiaugėsi Simona.

Kitas projektas skirtas mažiesiems - skaitymo terapija šunims. Kad ir kaip keistai skambėtų, bet, pasak aktorės, šis projektas labai naudingas tiems vaikams, kuriems sunkiai sekasi skaityti. Tiesiog jiems sudaromos sąlygos garsiai skaityti knygą keturkojams.

"Šunys nepasijuoks ir nesukritikuos. Jie atidžiai klauso ir vaikui tai stiprina pasitikėjimą savo jėgomis", - tokios terapijos esmę nusakė Simona.

Be to, per tuos metus gimė ir dar viena idėja - organizuoti "Linksmųjų pėdučių" bėgimus. Vienas toks bėgimas jau įvyko pernai spalį, minint gyvūnų globos dieną.

"Pamenu, pasiruošėme šimtą bėgikams skirtų numerių ir kaip buvome nustebę, kai bėgti panoro triskart daugiau klaipėdiečių. Didžioji dalis jų bėgo kartu su savo augintiniais. Buvo labai smagu stebėti, kaip šunys įsijautė į lenktynininkų vaidmenį, kad net nė vienas stovintis prie starto linijos nesuurzgė ant priešininko, kas dažnai būdinga pirmą kartą vienas kitą matantiems keturkojams", - šypsodamasi prisiminė aktorė.

Panašų bėgimą planuojama surengti ir balandžio 24-ąją, mat ši data, pasak Simonos, šiemet pirmą kartą Lietuvoje oficialiai skelbiama Šuns diena.

"Žinome, kad tą dieną sostinėje vyks keturkojams skirtas renginys. Išgirdome daug atsiliepimų, kad ir Klaipėdoje reikėtų pagerbti augintinius, tad nusprendėme vėl surengti bėgimą su šunimis. Tiems, kas neturi savo keturkojo draugo, galėsime paskolinti iš prieglaudos, nes joje tikrai yra tokių, kuriems ne prošal būtų išsilakstyti", - pasakojo Simona.

Visų tokių akcijų metu siekiama surinkti nors kiek lėšų prieglaudai.

"Deja, pinigų prieglaudoms vis dar trūksta. Nors nesame linkę skųstis, laikomės pozicijos, kad jei tik visi mūsų augintiniai sveiki - vadinasi, viskas gerai. Bet, neslėpsiu, kiekvienas euras mūsų prieglaudai labai praverčia ir jų stinga", - atvirauja jauna moteris.

Tad net neverta klausti, kur Simona išleistų visą "Švyturio" stipendiją, jei taptų jos nugalėtoja.

"Man pinigų pakanka tiek, kiek turiu, o štai prieglaudai jų visada reikia", - minėjo Simona.

Jaunos moters galvoje nuolat knibžda įvairių idėjų, kaip palengvinti gyvenimą be šeimininkų likusiems augintiniams.

"Tikiuosi, kad atšilus orams į mūsų prieglaudą ateis daugiau savanorių, kurie padės šuniukus pavedžioti, pažais su jais. Taip pat turime planą įrengti katinų kambarį taip, kad galėtume kviesti pas mus į svečius vienišus senolius. Jie galėtų ramiai įsitaisę gerti arbatėlę, skaityti ir mėgautis katinų draugija. Katinams irgi labai reikia bendravimo, žmogaus šilumos. Jie girdi mus be žodžių", - sakė aktorė.

Ji įsitikinusi, kad gyvūnai ir yra tikrasis jos pašaukimas. Tačiau Simona pripažįsta, kad aktoriams sugrįžus į tikruosius namus - rekonstruotą Klaipėdos dramos teatrą - ji suvokė, kad yra ir labai užimta aktorė.

"Be anksčiau pastatytų spektaklių, kuriuos dabar rodome, teko laimė vaidinti ir abiejose šių metų premjerose "Karalienė Luizė" bei "Kalėdos Kupjelių namuose". Nors šiuose spektakliuose mano vaidmenys tik epizodiniai, bet vis tiek buvo smagu. Darbo netrūksta - repeticijos, spektakliai, bet dėl to tik džiaugiuosi, nes žinau, kad mūsų profesijos atstovams patirtis būtina, norint ko nors daugiau pasiekti", - pasakojo Simona.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder