Remigijus Žiogas: "Juodos spalvos nėra tiek, kiek apie ją kalbame"

Remigijus Žiogas: "Juodos spalvos nėra tiek, kiek apie ją kalbame"

Tęsiasi balsavimas 25-ąjį kartą vykstančiuose "Metų klaipėdiečio" rinkimuose, kuriuos rengia dienraštis "Vakarų ekspresas". Trijose kategorijose jūsų palaikymo laukia devyni kandidatai.

Šiandien pristatome "Metų klaipėdiečio" nominacijos vieną iš trijų finalininkų visuomenininką, verslininką, "Unicef" organizacijos ambasadorių, "Mano miestas Klaipėda" prezidentą ir narį, trijų vaikų tėvą Remigijų Žiogą.

Nors daugelis R. Žiogą žino kaip pramogų pasaulio atstovą, nedaugelis žino, kiek vyriškis vykdo įvairių socialinių projektų, ypač prisidėdamas prie vaikų gerovės.

Sulaukėte nemažo palaikymo. Ar tikėjotės, kad pateksite į finalą?

Ar tikėjausi, kad pateksiu? Nežinau. Padėkojau žmonėms, kurie mane palaikė ir vis dar palaiko. Man medalių nereikia, nes žinau savo kryptį, žinau, ką darau ir dėl ko tai darau. Džiugu, kad tokių projektų yra, ir jų reikia. Gerų darbų galima rasti kiekvienoje šeimoje. Yra daug žmonių, darančių gerus darbus, apie kuriuos garsiai nekalbama.

Visuomenėje galbūt esate labiau žinomas kaip pramogų pasaulio atstovas. Bet iš tiesų turite daug kitų veiklų - prisidedate prie vaikų globos namų gerovės, mokote studentus ir ne tik. Galbūt per mažai kalbama apie Jūsų daromus gerus darbus?

Socialinėje erdvėje radau žinutę, koks aš esu pramogų versle. Bet ne visi žino, ką darau socialiai kaip žmogus. O juk daugelis ne visada pasisakome, ką padarome gero. Pats Klaipėdoje gyvenu jau apie 18 metų. Vienuose vaikų globos namuose man pasiūlė tapti Kalėdų Seneliu. Pamačiau, kaip stipru energetiškai duoti žmogui tai, ko jis negauna. Po kelerių metų atsirado bendrystė. Maždaug nuo 2010 metų kiekvieną rugsėjo 1-ąją pradedu auginti ilgą barzdą iki Kalėdų. Ją išbalinu tam, kad būčiau Kalėdų Seneliu ne įmonėse, o socialiniuose projektuose.

Viena pagrindinių mano idėjų - mokyti vaikus finansinio raštingumo. Pats šį projektą įgyvendinu jau 11 metų. Kai atsiranda bendraminčių, kurie idėją palaiko - kur kas lengviau. Dabar tai darau su asociacija "Mano miestas Klaipėda". Projektas įdomus - vaikai sužino, kaip reikia elgtis gyvenime su pinigais, kaip juos tinkamai išleisti. O su tuo gyvenime neretai nesusitvarko ir patys suaugusieji.

Šįmet pirmą kartą organizuosime renginį "Be cool after school". Vaikams rodysime, kad veikla po pamokų, būti būrelyje ar kitoje organizacijoje yra įdomu. Beje, pats 10 metų važiuoju į mokyklas ir pasakoju savo sėkmės istorijas. Galbūt kažkam tai tampa motyvacija.

Kas motyvuoja visa tai daryti ir iš kur pasisemiate tiek jėgų?

Motyvuoja pats žmogus. Jeigu esi įdomus ir gali duoti, kodėl gi ne? Apkabinimas, plojimai, šypsena, moralinis, finansinis pasitenkinimas yra didelė energija, kurią vieni kitiems perduodame. Šventajame Rašte parašyta: "Duok ir gausi". Tai išbandžiau ir tuo džiaugiuosi - sekasi ir versle, ir gyvenime. Be abejo, esu paskendęs veiklose ir tai atsiliepia gyvenime, bet kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai.

Kaip svarbi Jums būtų pergalė "Metų klaipėdiečio" rinkimuose?

Man tai reikštų įvertinimą. Būtų atsakas komentatoriams, kurie mane sieja tik su "baliuškomis". Taip, mane žmonės mato kaip pramogų pasaulio atstovą, bet už to slypi žmogus su vertybėmis. Man mano miestas tikrai yra brangus ir mano aplinka tai mato ir supranta. Pergalė tikrai būtų didelis įvertinimas. Tai dar labiau paskatintų tęsti savo veiklą.

Ko galėtumėte palinkėti klaipėdiečiams ir tiems, kurie už Jus balsavo ir dar balsuos?

Norėčiau palinkėti įžvelgti šviesių dalykų, nebematyti tiek daug juodos spalvos. Jos nėra tiek, kiek apie ją kalbame. Tiems, kurie nepateko į kitą etapą, palinkėčiau nesielvartauti. Visi nominantai jau yra nugalėtojai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder