Koronavirusu persirgusi moteris: maniau, kad tikrai mirsiu

Koronavirusu persirgusi moteris: maniau, kad tikrai mirsiu

Koronavirusas Lietuvoje pastaruoju metu tampa sunkiai valdomas, susirgimų skaičiai gąsdina tiek specialistus, tiek gyventojus. Tačiau vis dar atsiranda skeptikų, kurie neigia šios pavojingos infekcijos egzistavimą ar tikina, kad jis beveik nesiskiria nuo paprasto peršalimo.

Tačiau šiaulietė Ingrida (vardas pakeistas), akis į akį susidūrusi su šiuo negailestingu virusu, sako, kad su COVID-19 juokauti nevertėtų. Savo tapatybės nenorėjusi atskleisti moteris naujienų portalui Etaplius.lt sutiko papasakoti, kaip jautėsi sirgdama.

„Žinote, visada buvau skeptikė ir kai prasidėjo visas šitas koronos „vajus“, tik šypteldavau dėl tos visuotinės panikos. Nesu pirmos jaunystės, bet dar ir ne pensininkė, lėtinėmis ligomis nesergu, todėl tas virusas manęs visai negąsdino“, - pasakoja moteris.

Tačiau Ingridos nuomonė kardinaliai pasikeitė, kai pačiai teko susidurti su šia infekcija. Moters vyras dirba medicinos srityje, rugsėjo mėnesį jis ir užsikrėtė koronavirusu.

„Vyras jautėsi prastai, drauge izoliavomės. Maniau, kad man gal nieko nebus. Bet po kelių dienų pasijutau keistai. Net nemoku apibūdinti to jausmo. Kažkoks sunkumas visame kūne, sulėtėjusios apsukos“, - prisimena Ingrida.

Mobiliajame punkte atlikto testo rezultatas buvo teigiamas, tačiau šiaulietė sako, kad dar prieš tyrimą tai jau žinojo.

„Na ir likom du seniukai sirgti namuose. Iš dalies džiaugiuosi, kad nereikėjo gultis į ligoninę, nes būtų tekę kelias savaites žiūrėti į palatos lubas, o čia vis namie, ir televizorių pasižiūrėti, ir arbatos išsivirti gali kada nori. Tik štai savijauta buvo tokia siaubinga, kad nelabai buvo jėgų užsiimti kažkuo“, - tikina šiaulietė.

Moteris sako, kad nuo pat pirmųjų dienų aukštos temperatūros nei jai, nei jos sutuoktiniui nebuvo, kosulys taip pat smarkiai nevargino. Tačiau kamavo nepakeliamas galvos ir krūtinės skausmas, visiškai nebuvo jėgų.

„Galvą spaudė vos ne iki alpimo, ant krūtinės atrodė, kad uždėta krūva akmenų. Nuslenki iki virtuvės ir viskas, išsižioji, jėgų visiškai nebėra. Valgyti nenorėjau nieko, užmigti irgi negalėjau. Siaubinga savijauta, vienu metu galvojau, kad jau tikrai mirsiu. Buvo labai blogai“, - nemalonia patirtimi dalinasi Ingrida.

Kadangi vaistų nuo šio viruso nėra, sutuoktiniams beliko kentėti ir tikėtis, kad liga kuo greičiau atsitrauks. Visiškai pasveikti prireikė daugiau nei trijų savaičių.

„Pasveikome, bet bent jau man dar negrįžo ta energija, kurią turėjau prieš ligą. Visada buvau kaip uraganas, visur lėkiau, viską suspėdavau. Dabar dar nesugebu grįžti į senąjį ritmą. Visiems labai rimtai patariu nejuokauti su korona ir saugotis, nes, patikėkit, tai tikrai nėra paprastas virusiukas, niekam nelinkiu to iškęsti“, - pasakojimą baigia moteris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder