Anglas, nužudęs trenerį lietuvį, įkalintas iki gyvos galvos

Anglas, nužudęs trenerį lietuvį, įkalintas iki gyvos galvos

Penktadienį paskelbtos bausmės dviem vyrams, kurie prisidėjo prie lietuvio Dainiaus Kasiliauskio nužudymo Peterbore (Anglija).

Penktadienį Kembridžo Karūnos teisme Leamas Smithas (19 m.) už žmogžudystę nuteistas laisvės atėmimo bausme iki gyvenimo pabaigos. Tiesa, po 17 metų jis įgis teisę prašytis paleidžiamas į laisvę.

Alvaro Vilhete (30 m.) pripažintas kaltu dėl tyčinio kūno sužalojimo. Jam skirta 7 metų laisvės atėmimo bausmė.

Bylos nagrinėjimo metu teisme atskleistos praėjusių metų birželio 12-osios rytą įvykdyto nusikaltimo aplinkybės, nužudytojo ir kaltinamųjų elgesys. Peterbore, Tilton Court gatvėje esančiame bute, vakare prieš nužudymą prasidėjo ir per naktį iki ryto vyko vakarėlis, kuriame dalyvavo L. Smithas ir A. Vilhete – vietinis narkotikų prekeivis.

Būtent dėl to šioje vietoje keletą kartų buvo apsilankęs D. Kasiliauskis (27 m.), kuris, anot teismo, „žinomas kaip Danny, buvo nuolatinis įvairių narkotikų, įskaitant heroiną ir kreką, vartotojas“.

Apie 9.30 val. tarp lietuvio ir narkotikų prekeivio kilo ginčas dėl narkotikų, mat platintojas atsisakė duoti pirkėjui kvaišalų. Vyrai dėl to susimušė. Tuomet A. Vilhete plaktuku smogė D. Kasiliauskiui plaktuku, o L. Smithas – kardu.

Tuomet vakarėlio dalyviai ir nusikaltėliai išsilakstė, o vienas dalyvis iškvietė pagalbą. 9.48 val. ji jau buvo įvykio vietoje, bet sužeistajam padėti nebuvo įmanoma, jis čia pat mirė.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad mirtį sukėlė dūris kardu į krūtinę. Būtent dėl to žudiku pripažintas L. Smithas, o kito kaltinamojo vaidmuo įvertintas švelniau. L. Smithas, nepaisant jauno amžiaus, iki šio nusikaltimo jau turėjo daugybę reikalų su policija, lygiagrečiai su nužudymo byla jis buvo teisiamas ir dėl kitų nusikaltimų.

D. Kasiliauskis buvo gerai žinomas tarp Peterboro lietuvių, po jo mirties be tėvo liko 3 vaikai. Vyras užsiėmė kovos menų sportu, dirbo suaugusiųjų ir vaikų treneriu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder