Apeliacinis teismas pakeleivį pražudžiusį motociklininką pasiuntė už grotų

Apeliacinis teismas pakeleivį pražudžiusį motociklininką pasiuntė už grotų

Apeliacinės instancijos teismas patenkino prokuroro skundą ir girtam mirtiną avariją sukėlusiam motociklininkui skyrė ne lygtinę, o realią laisvės atėmimo bausmę.

Panevėžio apygardos teismą įtikino valstybės kaltintojo argumentai, kad pirmos instancijos teismo skirta bausmė daugybę kartų neblaiviam prie vairo policijos sulaikytam vyriškiui - per švelni.

Molėtų rajone gyvenantis 33 metų R. U. į teisiamųjų suolą sėdo dėl 2014 metų liepos 6 d. sukeltos avarijos. Tą dieną jis neseniai nusipirktu sportiniu motociklu pasiūlė pavėžinti pažįstamą 56 metų vyriškį. Motociklininkas buvo neblaivus, motociklas techniškai netvarkingas ir nedraustas, o šalmą R. U. turėjo tik vieną, keleiviui jo nedavė.

Vos išvažiavęs iš kaimo, motociklininkas atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiuojančio traktoriaus tempiamą žolės smulkintuvą. Sunkiai sužeistas motociklo keleivis netrukus ligoninėje mirė.

Dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo, kurio metu žuvo žmogus, ikiteisminį tyrimą atliko Molėtų rajono policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Čekuolis. Jis palaikė ir valstybės kaltinimą bylą nagrinėjant teisme.

Šiemet vasarį Molėtų rajono apylinkės teismas R. U. pripažino kaltu ir skyrė jam 3 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 3 metams. Tokiam pačiam laikotarpiui jam buvo uždrausta vairuoti transporto priemones.

Šį pirmos instancijos teismo sprendimą prokuroras G. Čekuolis apeliacine tvarka apskundė Panevėžio apygardos teismui. Prokuroro nuomone, R. U. skirta pernelyg švelni bausmė bei nepagrįstai taikytas jos vykdymo atidėjimas.

Prokuroro teigimu, R. U. - nuolatinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. Vien dėl vairavimo esant neblaiviam jis policijos pareigūnams yra įkliuvęs 7 kartus, jam buvo skirtos tūkstantinės baudos, kelis kartus atimta teisė vairuoti transporto priemones bei konfiskuoti du automobiliai. 2013 metų kovą policininkų sustabdytas sunkaus girtumo laipsnio ir neturintis teisės vairuoti R. U. pareigūnams bandė įsiūlyti 600 litų kyšį ir už tai buvo nuteistas - nubaustas bauda.

Panevėžio apygardos teismas nusprendė laisvės atėmimo bausmę R. U. padidinti iki 4 metų ir panaikinti žemesnės instancijos teismo nuosprendžio dalį, pagal kurią bausmės vykdymas atidėtas 3 metams. Laisvės atėmimo bausmę R. U. privalės atlikti atvirojoje kolonijoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder