Avariją lydės tarnybinis patikrinimas

Avariją lydės tarnybinis patikrinimas

Trečiadienį vakare į iškvietimą įjungtais švyturėliais važiavęs ir pro raudoną šviesoforo signalą bandęs "pranerti" policijos automobilis taranavo į sankryžą išvažiavusį nisaną. Įvykio metu buvo nesunkiai sužalotos automobilį vairavusi moteris ir šalia sėdėjusi jos 12-metė dukra.

Panašu, jog apmaudžios nelaimės išvengti nepavyko dėl vaizdą užstojusio autobuso. Pareigūnai maždaug 19.30 val. skubėjo į buitinį konfliktą. Operatyviai į iškvietimą norėję nuvykti pareigūnai įjungė švyturėlius ir garsinį signalą, tačiau kelionė pietinių miesto rajonų link 23-ejų metų pareigūno vairuojamam "VW Transporter" baigėsi ties "Vėtrungės" pasažu.

Netoli Taikos pr. ir Paryžiaus Komunos gatvės sankryžos pirmojoje eismo juostoje tuo metu judėjo autobusas, tad pareigūnai bandydami degant draudžiamam šviesoforo signalui pravažiuoti sankryžą už jo nepastebėjo iš šalutinės gatvės važiavusio "Nissan Qashqai". Įtariama, jog nisaną vairavusi moteris dėl autobuso taip pat nepastebėjo policijos automobilio.

Smūgio būta stipraus - policijos automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, prašoko kelkraštį, stovėjimo aikštelę ir dar trinktelėjo į ten stovėjusį automobilį.

Pareigūnai atsipirko išgąsčiu, tačiau ne taip laimingai baigėsi nisano ekipažui - 33-ejų moteris patyrė galvos ir kūno sumušimus, o jos 12-metei dukrai buvo sumušta galva. Šiuo metu jos gydosi namie.

Pirminiais duomenimis, policininkų automobilis suniokotas nepataisomai.

"Šiuo metu vyksta tyrimas, kuris atsakys į visus klausimas", - "Vakarų ekspresui" patvirtino Klaipėdos policijos atstovė žiniasklaidai Andromeda Grauslienė.

Sykiu pradėtas ir tarnybinis patikrinimas.

Kelių eismo taisyklėse nurodyta, kad specialiųjų transporto priemonių vairuotojai įjungę švyturėlius pasinaudoti pirmenybe gali tik tuo atveju, jeigu nepakenks eismo saugumui, ir tik tada, kai įsitikina, kad jiems duodamas kelias.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder