Dėl pardavinėjamų diplomų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Dėl pardavinėjamų diplomų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Generalinės prokuratūros prašoma įvertinti, ar viešoje erdvėje siūlomos diplominių darbų pardavimo paslaugos nepažeidžia visuomenės intereso ir teisės aktų, bei imtis atitinkamų veiksmų. Dėl to į teisėsaugininkus kreipėsi švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

"Negalime toleruoti reiškinio, kai viešai siūloma paslauga - padėti klastoti studijų ir mokslo darbus. Manome, kad tai ne tik prasilenkia su akademine etika. Nesąžiningai įgytas, tikrosios kvalifikacijos neatitinkantis išsilavinimas gali kelti pavojų visuomenei ir valstybei", - pranešime spaudai cituojamas G. Steponavičius.

Reaguodama į viešumoje iškilusius akademinio nesąžiningumo atvejus, Švietimo ir mokslo ministerija jau anksčiau yra kreipusis į aukštąsias mokyklas dėl nepakantumo diplominių darbų klastojimui. Itin svarbia užkarda nesąžiningumui turi tapti pačių aukštųjų mokyklų nepakantumas ir nesitaikstymas su akademinėmis apgavystėmis, teigia ministerijos atstovai.

Švietimo ir mokslo ministerija yra parengusi aukštųjų mokyklų išorinio vertinimo tvarką, pagal kurią bus sprendžiama dėl aukštųjų mokyklų akreditacijos. Aukštųjų mokyklų veikla bus vertinama ir pagal tai, ar aukštoji mokykla imasi priemonių kovoti su akademiniu nesąžiningumu, kiek dėmesio skiria galimo klastojimo atvejų aiškinimuisi bei studentų studijų rezultatų patikrinimui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder