Didžiojoje Britanijoje lietuvis nuteistas kalėti iki gyvos galvos

Didžiojoje Britanijoje lietuvis nuteistas kalėti iki gyvos galvos

Girtas mirtinai peiliu draugą sužalojęs lietuvis Tomas Riauka Didžiojoje Britanijoje nuteistas kalėti iki gyvos galvos. 34 metų vyras pripažintas kaltu dėl tėvynainio, 29-erių Lino Kvedaro nužudymo, skelbia wakefieldexpress.co.uk, - rašo 15min.lt.

Penktadienį Lidso teisme dar kartą nuskambėjo Ystmūro mieste vykusių žudynių istorija.

Gegužės 18 dienos paryčiais abu draugai ir T. Riaukos mergina kaltinamojo bute išgėrinėjo. Vėliau mergina pasakojo nuėjusi miegoti, o pabudusi išgirdo riksmus ir muštynių garsus. Lietuvė teigė atbėgusi ir išskyrusi vyrus.

Bylą tiriantis teisėjas Geoffrey Marsonas dėstė: „Suprantu, kad ponas L. Kvedaras, išprovokavęs užpuolimą, parvertė jus (T. Riauką, – red.past) ant grindų ir sudavė keletą smūgių, jis kojomis užspaudė jūsų rankas, dėl to ant jų buvo keletas kraujosrūvų. Jis bandė sukelti seksualinio pobūdžio grėsmę ir norėjo savo pirštais praverti jūsų burną. Jūs manėte, kad jis turi peilį“.

T. Riaukos mergina teisme tikino bandžiusi sustabdyti L. Kvedarą, šis galiausiai išėjo iš kambario.

„Tuomet jūs (T. Riauka) sąmoningai nusprendėte surengti akistatą. Vidury buto kilo grumtynės. Jūs apsiginklavote peiliu, kurį pasiėmėte iš virtuvės. Jūs supykote ir praradote savitvardą. Dukart dūrėte aukai, kai jis išėjo, pasekėte iš paskos, laikydamas peilį. Jūsų kova persikėlė į koridorių. Buvo girdima, kaip jūs pasakėte: „Aš tau parodysiu“ ir vėl jam dūrėte“, – susipažinęs su nusikaltimo eiga dėstė teisėjas.

Teisme pasakota, kad pajutęs sąžinės graužatį T. Riauka suskubo ieškoti medikų pagalbos, jis neva nubėgo į netoliese buvusią greitosios pagalbos stotį, tačiau medikai vyrui jau nebegalėjo padėti. L. Kvedaras mirė nuo dūrio į širdies sritį.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder